Annonce
Skjern

Restriktioner gør det umuligt: Dalager Marked aflyses også i år

Et glimt fra Dalager Marked i 2018. 20.000 gæster plejer at finde vej til markedet i Borris, hvis foreninger får overskuddet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Et forsamlingsloft på 100 personer udendørs og dertil andre restriktioner, der vil medføre en masse ekstra arbejde for de frivillige gør det umuligt at gennemføre Dalager Marked, som atter må aflyses.

Borris: Der var lagt op til 30 års jubilæumsfest, men coronaen spænder atter ben for Dalager Marked, der plejer at tiltrække 20.000 gæster til kræmmermarked, tivoliforlystelser, øltelt og underholdning den sidste weekend i maj.

Bestyrelsen har i flere måneder undersøgt, om markedet kunne gennemføres og hvordan.

- Vi må nu erkende, at markedet ikke kan gennemføres på forsvarlig vis i år. Alle skal være velkomne på Dalager Marked, og vi i bestyrelsen har ikke lyst til at afholde et halvt marked. Det er alt eller intet, og desværre bliver det intet i år, siger formand Jørn Vendelbo.

Annonce

Krav om indhegning

Bestyrelsen har ellers leget med tanken om at gennemføre en light-udgave af markedet, men opgiver. Det er udsigten til et forsamlingsforbud på 100 personer udendørs og andre restriktioner, der vil give bestyrelsen og de frivillige en masse ekstraarbejde, der gør gennemførelsen umulig.

Retningslinjerne betyder, at hele pladsen skal indhegnes, så der kan holdes kontrol med antallet af gæster. Den opgav vil være for stor at løfte for de frivillige, som ikke er lønnede vagter, forklarer bestyrelsen.


Samtidig leverer vi mange varer til markedet, så det er ærgerligt, at vi mister denne omsætning.

Allan Nielsen, uddeler


Aflysningen kommer til at kunne mærkes hos Borris' foreninger, der modtager overskudet fra markedet. Også DagliBrugsen går plip af den omsætning, som de mange markedsgæster bringer med sig.

- Vi er kede af, at markedet endnu en gang aflyses. Vi plejer at have en superhyggelig weekend med mange glade kunder. Samtidig leverer vi mange varer til markedet, så det er ærgerligt, at vi mister denne omsætning, siger uddeler Allan Nielsen.

Bestyrelsen lover et brag af en jubilæumsfest i 2022 og er allerede ved at forhandle nye kontrakter med de bands, som var hyret ind til 2020 og fremrykket til i år.

- Vi håber vi kan rykke al underholdning endnu et år frem, siger formand Jørn Vendelbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce