Annonce
Ringkøbing-Skjern

Restriktioner fortsætter trods fine lokale corona-tal: Ærgrelse over at skoler ikke kan åbne som planlagt

Statsminister Mette Frederiksen (S) holdt pressemøde om covid-19 i Danmark i Statsministeriet tirsdag 29. december 2020. Foto: Philip Davali/Scanpix
Trods lave smittetal skal skolebørnene i Ringkøbing-Skjern ikke i skole. Kommunen ryger med i de forlængede corona-restriktioner.
Annonce

RINGKØBING/SKJERN: Med et af landets laveste smittetryk og incidenstal stod skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune klar til at åbne, når de nuværende corona-restriktioner udløb 4. januar. Men sådan bliver det ikke. Restriktionerne blev på et pressemøde tirsdag aften forlænget til 17. januar, så der venter samtlige skolebørn fra 0. til 10. klasse mindst to ugers hjemmeundervisning.

- Vi følger selvfølgelig de retningslinjer, der kommer fra myndighederne i København, siger Flemming Nielsen, der er fagchef for Dagtilbud og Undervisning ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han er dog en smule skuffet over Mette Frederiksens melding:

- Jeg havde en forhåbning om, at man ville differentiere og skæve til smittetrykket og incidensen lokalt. Om lidt skal vores 9. klasser til afgangsprøve, og det kunne have været godt, hvis de kom i gang. Selvom vi er blevet gode til hjemmeundervisning, slår det ikke det fysiske fremmøde, siger fagchefen.

Annonce

Dagtilbud er åbne

Statsministeren sagde et stykke inde i tirsdagens pressemøde, at man måske ville hæve restriktioner lokalt og regionalt, men satte ingen tidshorisont på muligheden.

Forældre til skolebørn skal altså indrette sig på at have skolepulten slået op på privaten. Småbørnsforældre kan derimod fortsat aflevere deres børn i daginstitutioner og hos dagplejemødre og passe deres eget arbejde.


Om lidt skal vores 9. klasser til afgangsprøve, og det kunne have været godt, hvis de kom i gang. Selvom vi er blevet gode til hjemmeundervisning, slår det ikke det fysiske fremmøde.

Flemming Nielsen, Fagchef for Dagtilbud og Undervisning


- Med den lave incidens, vi har, er vi glade for at kunne holde daginstitutionerne åbne, og jeg sender en stor tak til personalet, som møder op med den risiko, det indebærer, siger Flemming Nielsen.

Fagchefen bemærkede, at de specialiserede tilbud, som eksempelvis Skjernåskolen, ikke blev nævnt på pressemødet. Men da restriktionerne er en forlængelse af de nuværende restriktioner, forventer han, at der fortsat vil være åbent.

Annonce

Gul og grøn

På borgmesterkontoret var der også skuffelse over, at Ringkøbing-Skjern Kommune for anden gang ryger med i de landsdækkende nedlukninger trods lave smittetal.

- Jeg glædede mig over, at vi skulle sende skolebørnene af sted til 4. januar, så jeg ærgrer mig da gul og grøn over, at det er blevet ændret, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Han har et ønske om, at der bliver lavet differentieret lukning, selvom han ikke umiddelbart forestiller sig, at det kan blive ned på kommuneniveau.

- Men jeg vil tage en diskussion med Mads Fuglede (folketingsmedlem og ny lokal Venstrekandidat, red.) om at bringe det på banen på borgen på nogle områder, siger Hans Østergaard.

Annonce

Ønskelisten

Han har blandt andet SFO-åbning for 0. til 4. klasse på sin ønskeliste, så forældrene kan passe deres arbejde. Også på hans egen arbejdsplads må der gerne ske ændringer.

- De offentlige arbejdspladser har været lukket ned siden medio september. Jeg trænger til at få liv i rådhuset, og medarbejderne trænger til kollegialt samvær, siger borgmesteren, der onsdag med de lave smitteal i Ringkøbing-Skjern Kommune vil se nærmere på mulighederne for at løsne grebet på områder, hvor der ikke er corona-påbud, men alene henstillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fra DTU og hjem til Vestjylland for at lede industriel revolution: 37-årig i spidsen for nyt laboratorium

Annonce