Annonce
Skjern

Restaurant sløjfer den eksisterende frokostmenu og tilføjer et nyt koncept

Restaurant stuen th. i Skjern med køkkenchef Jónatan Kristjánsson (tv.) har haft besøg af kok Pernille Vejrum i to dage. Hun har bidraget med inspiration til restaurantens forskellige smørrebrød, som er det nye indslag på frokostens menukort. Foto: Søren Palmelund
Den klassiske frokostmenu slog ikke igennem hos Restaurant stuen th. i Skjern. Derfor går de andre veje. Allerede nu kan du købe smørrebrød på stedet. Restauranten har fået inspiration til menuen fra en kok udefra.

SKJERN: Du kan godt vænne dig til at andet udseende på menukortet hos Restaurant stuen th.

I hvert fald hvis du har planer om en frokost på stedet.

Restauranten har nu fjernet caféburgeren, stjerneskuddet og pastaretten. Ind er kommet smørrebrødet med ni forskellige udgaver.

Annonce

- Vi har prøvet at få gang i vores frokost efter coronanedlukningen, men det er ikke rigtig sket. Så der skulle ske noget med vores frokost, og vi ville kaste ud os i noget nyt. Alle er vilde med smørrebrød, og mange andre spisesteder serverer det, så det skulle vi også prøve, siger Jónatan Kristjánsson, der er køkkenchef på stuen th.

Pissefedt med sparring og inputs

Stuen th. har de seneste dage haft besøg af det såkaldte Gastronomiske Rejsehold, hvor kok Pernille Vejrum har inspireret det vestjyske spisested til lækre og indbydende smørrebrød.

Hun har delt ud af sin erfaring fra 13 år på den københavnske restaurant Bistro Boheme, hvor de blandt meget andet har serveret en del smørrebrød.

- Jónatan har på forhånd haft en masse idéer til, hvilke smørrebrød han ville have. Dem har vi vendt, og jeg har bekræftet ham i, at mange af idéerne har været rigtig gode. Og så har jeg selvfølgelig budt ind med det, jeg kan. For eksempel har min erfaring været, at en rullepølsemad ikke sælger så godt, og så er det altid godt at lave sit eget rugbrød, så dér har jeg givet Jónatan en god opskrift, siger Pernille Vejrum.

Pernille Vejrum (tv.) har hjulpet Jónatan Kristjánsson og resten af stuen th. med inspiration til smørrebrødene. De seneste to år har hun taget rundt til forskellige spisesteder og hjulpet med blandt andet inspiration. Nogle steder rådgiver hun også om råvarer, og hvordan et køkken skal fungere. Men det var der ifølge hende selv ikke behov for i Skjern. Foto: Søren Palmelund

Hendes øjne og tanker på og om smørrebrød har været meget inspirerende for Jónatan Kristjánsson.

Han har ingen erfaring med smørrebrød fra tidligere, og derfor har dagene med Pernille Vejrum været godt givet ud.

- Det har været pissefedt! Én ting er at sidde alene på kontoret og tænke tanker om forskellige smørrebrød, en anden er at komme ud i virkeligheden og drøfte det med én, som virkelig ved noget om netop smørrebrød, siger køkkenchefen.

Annonce

Vil lade billederne tale

Resultatet er blevet ni forskellige slags smørrebrød.

Nogle af dem kommer til at stå på kortet året rundt, mens andre er sæsonpræget og bliver løbende skiftet ind og ud.

Jónatan Kristjánsson er godt tilfreds med det, der er kommet ud af inspirationsdagene.

- Jeg synes, vi har fået lavet nogle virkelig lækre stykker smørrebrød. Ja, billederne kan egentlig tale for sig selv, siger han.

Restaurant stuen th. har ni slags smørrebrød på menuen. Det tal kan variere med et par stykker afhængig af, hvilken årstid vi befinder os i. Nogle af smørrebrødene er at finde på menukortet hele året - andre bliver skiftet ud i løbet af året og kommer så tilbage igen året efter. Foto: Søren Palmelund
Annonce

Intet behov for andet end inspiration

For Pernille Vejrum har dagene også været godt givet ud.

- Jeg synes, at resultaterne er blevet vanvittigt lækre. Det var vigtigt for mig at tale med Jónatan på forhånd, så vi begge var klar over, hvad der skulle komme ud af de to dage. Jeg synes, det er gået rigtig godt, og han har taget fint imod mine inputs, som bestemt ikke har været facit, men i stedet ren og skær inspiration, siger hun.

De sidste to år har hun rejst med Det Gastronomiske Rejsehold, som Food Organisation of Denmark står bag.

Rejseholdet er et tilbud til alle landets spisesteder, hvis formål er at give inspiration og løfte niveauet på hvert enkelt sted.

Alle er vilde med smørrebrød, og mange andre spisesteder serverer det, så det skulle vi også prøve.

Jónatan Kristjánsson, køkkenchef på stuen th.

Pernille Vejrum har set rigtig mange køkkener de seneste to år, og hendes arbejdsopgaver varierer fra sted til sted. Opgaverne i Skjern var dog udelukkende at bidrage med inspiration, fordi alt andet, ifølge hende, bare spillede i forvejen.

- Nogle gange besøger jeg et sted, hvor vi snakker om råvarerne, og hvordan man kører et køkken. Men sådan har det ikke været her – de bruger i forvejen lækre råvarer, og køkkenet kører, siger hun.

Langt størstedelen af råvarerne til restaurantens smørrebrød kommer fra lokale steder i kommunen. Det gælder også fisken her. Foto: Søren Palmelund

Dygtige kokke, der besøger andre restauranter og giver hjælp, kan måske give associationer til højtråbende og krævende folk. Men sådan fungerer Pernille Vejrums besøg ikke – tværtimod.

- Jeg kommer ikke herind og siger til Jónatan, at der mangler at blive gjort rent nede i hjørnet eller andre ting, som ikke har med madlavning at gøre. For det får han og restauranten ikke noget ud af. Jeg sætter fokus på maden, og det får alle parter noget ud af, siger hun.

Annonce

Optimistisk køkkenchef

Pernille Vejrum var på besøg mandag og tirsdag. Allerede onsdag var menukortet lavet om.

Og håbet for de kommende varme måneder er klart for køkkenchefen i Skjern.

- Jeg er meget optimistisk om fremtiden. Jeg kan se for mig, at folk står ude foran og venter på et bord til sommer med en fyldt terrasse og restaurant på grund af smørrebrødet, siger Jónatan Kristjánsson.

Det er også muligt at bestille smørrebrødet som takeaway til aften.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Corona og naboklager stoppede projektet i to år: Nu bygges ferielejligheder og yogastudie i udkanten af Ringkøbing

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Naturkraft har brug for ekstra millioner: Nu er det op til politikerne, om de vil den sikre skrantende attraktion

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kom med ind i Onecollections nye domicil i Ringkøbing: Nu har stifterne endelig fået eget kontor

Skjern

Børn i kørestol skal også have grønne fingre: Skjernåskolen får legat til højbede

Debat

Raunonia er en ommer: Hvornår kommer det lovede borgermøde og åbenheden?

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Skjern

Sif skammer sig ikke længere over at være en mand i dametøj: - Hemmeligheden gjorde mig indebrændt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da 18-årige Henrik fra Nr. Vium får en genial idé - en havestøvsuger, Yrsa og Tage sparker liv i bageriet i Borris og andre glimt fra Gamle Dage

Carlos kunne knap kende forskel på røde og grønne æbler, da han kom til Danmark: Men nu har sporskiftet båret frugt

Navne

Grundlæggeren af Det Kristne Gymnasium er død: Jørgen Skydstofte var en pioner af Guds nåde

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Skjern

Spiritusfestival tørster efter frivillige: Arbejdsopgaverne uddeles i små overskuelige dråber for at skaffe flere til

Sport For abonnenter

Ren magi af Kasper Chopart: Scorede sejrsmål ud af det rene ingenting med skud fra midten af banen

Vestjylland

Tidligere skovrider er kritisk: Vestjyske skove bliver ødelagt af at blive naturnationalparker

Annonce