Annonce
Ringkøbing Håndbold

Reservernes eftermiddag - Ringkøbing Håndbold havde alle mand på banen

Ringkøbing Håndbold havde råd til at skåne Camilla Faartoft i anden halvleg, så hun kan være frisk til turen med U20-landsholdet i denne uge. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Ringkøbing Håndbold knuste Dalum HK i første halvleg med 16-6. Derfor kunne træner Jesper Holmris i anden halvleg tillade sig at skifte alle ind til værdifulde minutter på banen.

Ringkøbing: Ryoko Amitani, Sanne Beck Hansen, Marie Louise Søberg Nissen, Mia Rasmussen, Maria Aarslev, Arlinda Hajdari, Alberte Simonsen.

På et tidspunkt mod slutningen af Ringkøbing Håndbolds kamp mod Gudme HK var det den opstilling, Ringkøbings træner Jesper Holmris havde sendt på banen.

Ingen af dem er med i den normale startopstilling. Flere af dem får kun ganske få minutter på banen i kamp, hvis de i det hele taget kommer på banen.

- Men der var endelig plads til at sende alle på banen i dag. Kampen var jo afgjort. Og de fortjener det alle sammen. De fortjener at komme ind og mærke stemningen, komme ind og mærke modstanderne. De yder jo alle sammen en fin indsats til træning i det daglige. At de så ikke alle fik vist helt, hvad de kan, det tager jeg ikke så tungt. For det tager tid, inden de kan vise det i kamp, som de viser til træning. Kamp er bare noget helt anderledes. Jeg ved, hvad de kan på den lange bane, så selvfølgelig skulle de på banen i dag, fortalte Jesper Holmris.

Han havde fået en lettere kamp, end han på forhånd havde regnet med.

- Men jeg manglede altså også fire spillere. Vores bedste spiller skal med et landshold i morgen, så hun fik fri. Også andre fik fri. Det var der ikke råd til i dag, hvor jeg synes, Ringkøbing spillede det bedste, de har spillet i lang tid. I hvert fald når de havde de bedste på banen, sagde Gudmes træner Klaus Larsen efter kampen.

Første halvleg var en magtdemonstration fra Ringkøbings side. 16-6 ved pausen viser alt. Gudme havde ingen venstrehåndede spillere i bagkæden, og det betød, de stort set ikke skabte en eneste åben chance. De fik scoret i tomt mål, de fik scoret på et par kontraløb, de fik scoret på en ripost. Ringkøbing dækkede fantastisk op, og Mateja Serafimova var god i mål.

- Ja det var fantastisk godt. Selv om det var vores tredje kamp på godt en uge, så havde vi masser af fysisk overskud. Vort forsvar nærmest skræmte modstanderne. Vi kom ud med en virkelig god attitude og indstilling. Vi ville bare ikke halte bagefter fra start i dag, og vi havde hurtigt en klar føring ved 6-2. Alt gik efter planen, og det var dejligt at vise her hjemme i Green Sports Arena foran vore egne tilhængere. Det er bare noget helt andet at spille her end på udebane, sagde Jesper Holmris.

Derfor blev anden halvleg brugt til at lade reserverne få kamptræning.

- Vi kunne måske have holdt Dalum nede på 12 mål, hvis vi havde fortsat med at spille med fuld styrke. Men det er bare ikke let at gøre det i den her situation. Nu fik jeg mulighed for at spare de spillere, der har trukket et stort læs de seneste kampe. Samtidig fik andre mulighed for at vise ting fra træning, som de har svært ved at få vist frem i kampene, sagde Jesper Holmris.

Stilen holdt til 27-9, 29-10 og 31-12. De sidste 17 minutter blev faktisk tabt 10-6. I den periode var hverken forsvar eller angreb oppe på det niveau, der var vist i de første 43 minutter.

- Pyt med det. Vi fik det ud af kampen, vi gerne ville, efter den udviklede sig, som den gjorde, sagde Jesper Holmris

Annonce
Ryoko Amitani fik fint med spilletid, og hun gjorde det ok mod Gudme. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pårørende til trafikdræbt er fundet

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce