Annonce
Debat

Replik til læserbrev: Samme vilkår for alle ansatte

Arkivfoto: Jørgen Kirk

Læserbrev: Kære Bente Rasmussen, Du spørger i dit læserbrev i Dagbladet den 27. september, om medarbejderne i Ringkøbing-Skjern Kommune fremover skal have penge med på arbejde. Og nej, det er bestemt ikke intentionen med Økonomiudvalgets beslutning om at ændre retningslinjerne for befordringsgodtgørelse for medarbejdere ved Ringkøbing-Skjern Kommune pr. 1. januar næste år.

Økonomiudvalget besluttede at reducere befordringsgodtgørelsen fra statens høje takst på 3,54 kr./km til statens lavere takst på 1,94 kr./km i bestræbelserne på at udmønte en rest af de besparelser, der allerede i 2014 blev besluttet af Byrådet. Besparelser som ellers var gået ud over borgernes velfærdsniveau, fordi alternativet havde været personalereduktioner.

Skatterådet har fastsat en takst for 2018, der ligger på 1,69 kr./km til at dække variable omkostninger for kørsel i egen bil. Variable omkostninger, der dækker brændstof, dæk og vedligeholdelse.

Når Ringkøbing-Skjern Kommune finder, at en medarbejder kan være tjent med den lave kørselssats på p.t. 1,94 kr./km for de første 2000 km i et kalenderår, er det fordi den lave sats dækker netop de variable udgifter, samt et skønsmæssigt værditab på 0,25 kr. pr. kørt kilometer. Vi mener derfor ikke, at medarbejdere vil opleve tab ved at køre i egen bil.

I Ringkøbing-Skjern Kommune har rigtig mange ansatte - inklusiv ledelse og politikere - da også i flere år kørt på den lave takst på 1,94 kr./km. Derfor kan man se ændringen af retningslinjerne som en ensretning af vilkårene for alle ansatte.

I FDM's beregninger, som du henviser til er - udover brændstof, dæk og vedligehold af bilen - indregnet årlig ejerafgift, forsikring og vask m.v.; udgifter som vi ikke mener, at kommunen - og dermed borgerne - skal være med til at dække for medarbejdere, der kun i mindre omfang bruger egen bil i arbejdet.

Som du ved, gælder den reducerede takst for de første 2000 km pr. år, man som medarbejder i Ringkøbing-Skjern Kommune kører i tjenstligt øjemed. Derefter kan ens leder vurdere, om yderligere kørsel i egen bil kan ske på den høje takst på 3,54 kr./km.

Den mulighed er udtryk for, at vi som arbejdsgiver vurderer, at vi bærer et større ansvar for slitage, vask, ejerafgift og forsikring, såfremt medarbejderen i et væsentligt omfang bruger sin bil arbejdsmæssigt.

Sidst, men ikke mindst vil jeg gerne slå fast, at Ringkøbing-Skjern Kommune naturligvis ikke kan forpligte en medarbejder til at stille egen bil til rådighed.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Voldsomme flammer fra hus: Meget af taget er helt væk

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce