Annonce
Debat

Replik til FH’s nytårsforsæt: I begrænser selv jeres medlemmer, Helge Albertsen

Læserbrev: Dejligt med nytårsforsæt og særlige fokusområder for det nye år, vi netop er indtrådt i. Spændingen er så, om den gode intention også føres ud i praksis.

Det glæder mig især at læse Helge Albertsen udtale: ”Vi skal være bedre til at samarbejde om indsatserne”. Det kan jeg kun være enig i, dog må jeg opfordre til at ”samarbejdet” går ud over ”egne rækker og organisationer”, for kun på den måde bidrager jeres forening til fremgang, udvikling og ikke mindst at flere af jeres medlemmer kan komme i arbejde.

Du skriver videre: ”Vi har stadig mange tusinde ledige i vores a-kasser. Virksomhederne råber på arbejdskraft - åbn jeres arbejdspladser – giv rum til de ledige og unge”. Her må jeg minde dig om, at vi er mange virksomheder, som har åbnet vore virksomheder op – også for jeres medlemmer – men det nytter jo ikke, når I (FH og de underliggende foreninger bla. 3F) forhindrer jeres medlemmer i at kunne søge jobs i vore virksomheder, fordi I selv har konfliktramt os eller fordi vi følger en anden overenskomst, som er godkendt af Arbejdsretten men som I ikke respekterer.

Annonce

Således begrænser I selv jeres medlemmer i at komme i job eller i lære, da I efterhånden har konfliktramt rigtig mange virksomheder – også her i det vestjyske. Slip jeres medlemmer ”fri” til frit at kunne søge job, hvor de gerne vil, også blandt alle konfliktramte virksomheder, som oftest er ganske almindelige, ordentlige og ansvarlige virksomheder med allerede ordnede forhold. Virksomheder, som bygger på andre værdier end jeres, og som ikke tillader lockout, strejke, blokade og konflikt, som I og jeres overenskomst er kendt for, og som I fortsat praktiserer, uanset om det er berettiget eller ej.

Tillad mig at opfordre jer til at indføre to ekstra punkter til jeres Nytårsforsæt:

- Sæt jer ind i fakta og faktiske forhold inden I konflikter og blokerer ordentlige og ansvarlige virksomheder og respekter andre overenskomster godkendt af Arbejdsretten.

- Fritstil jeres medlemmer til at måtte søge job i alle typer virksomheder – konfliktramte eller ej - det vil give medlemmerne langt bedre mulighed for at komme i job.

Må det nye år bringe konstruktive samarbejder og løsninger med sig og begrave den gamle diktatoriske, truende og magtarrogante opførsel. Det fortjener det danske arbejdsmarked og samfund!

Virksomheder, som bygger på andre værdier end jeres, og som ikke tillader lockout, strejke, blokade og konflikt

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce