Annonce
Ringkøbing

Rengøringsbanden på Fjordvang Efterskole ærgrer sig over corona men nyder alligevel opholdet

Livet på Fjordvang Efterskole i en tid med Coronarestriktioner. Foto: Johan Gadegaard
Eleverne på Fjordvang Efterskole ærgrer sig over, at alt skal være så anderledes under corona-krisen, men de kan jo godt forstå, hvorfor det er sådan, og når rengøringen er overstået forstår de at hygge sig i deres primærgruppe på 25 elever.
Annonce

Velling: Før coronaen skulle de 100 elever på Fjordvang Efterskole gøre rent på deres værelser en gang om dagen, og så hele skolen grundigt om fredagen. Nu gør de rent to-tre gange dagligt, og hovedrengøringen om fredagen er blevet væsentligt mere grundig.

Lauge de fré Sigmundsen i fuld sving med den ekstra rengøring. Foto: Johan Gadegaard

- Det er naturligvis træls at skulle gøre rent så ofte, men vi kan jo se i nyhederne, hvorfor det er nødvendigt, så vi lever med det, siger Lauge de fré Sigmundsen fra Lolland.

Hvordan er det at være på efterskole i et Corona-år?

- Nu er Fjordvang Efterskole jo ikke er en gymnastik-efterskole. Derfor lider vi ikke under helt de samme konsekvenser som for eksempel, at vores gymnastik-opvisninger bliver lukket ned. Men alligevel er det lidt som om, at vi ikke får hele pakken med efterskoleophold, fordi vi jo ikke må være så tætte, som vi måtte have været, hvis ikke der var corona, siger Kathrine Keseler fra Egtved.

Corona-restriktioner får ikke lov til at ødelægge efterskolelivet. Gruppen af "krammere" er dog snævret ind til 25 elever. Foto: Johan Gadegaard

- Det er meget anderledes end hvordan det ellers kunne havde været, ikke bare med restriktioner, men også den følelse der er på efterskolen, hvor man næsten undviger hinanden for ikke at komme for tæt på, hvis man ikke er i samme gruppe. Vi er delt ind i fire grupper à 25 personer, og det er i de grupper, vi gør alt; vi spiser sammen, laver aktiviteter sammen og er bare sammen, siger Lauge Sigmundsen.

Annonce

Det fungerer

- Det fungerer fint med de fire grupper, det gør det. Men det er alligevel svært ikke at snakke med de personer, man gerne ville snakke med. Så derfor prøver vi så vidt muligt at holde os inden for grupperne, men under spisning og under aktiviteterne fungerer det rigtig godt. Der er alle gode til at holde afstand til de andre grupper og sidde med sin egen gruppe og spise. Alle er selvfølgelig trætte af, at opholdet ikke kan være som normalt, men på den anden side forstår vi jo godt, at det trods alt er nødvendigt for at holde smitten nede, siger Alberte Krogsager fra Videbæk.


Alle er selvfølgelig trætte af, at opholdet ikke kan være som normalt, men på den anden side forstår vi jo godt, at det trods alt er nødvendigt for at holde smitten nede.

Alberte Krogsager, efterskoleelev


Forstander Jacob Gravlund Jørgensen oplever, at flere elever vælge at blive lidt ekstra på skolen i weekenderne for ikke at risikere at slæbe coronasmitte med på skolen.

Lauge, Alberthe og Kathrine er glad for at Fjordvang Efterskole ikke er en gymnastikefterskole, så de ikke har fået aflyst en masse opvisninger. De lever med de restriktioner, der er. Foto: Johan Gadegaard

Men de elever, som Dagbladet talte med, havde ikke været mere på skolen eller mere hjemme end normalt.

- Når vi overholder alle de mange restriktioner, der er på efterskolen, og det virker, så må smitten også kunne holdes nede så meget, at vi kan komme frit hjem, siger Lauge Sigmundsen.

Annonce

Et smil på læben

Selv om corona fylder en del i dagligdagen for efterskoleeleverne på Fjordvang Efterskole, og der lige for tiden er rigeligt i nyhederne, der kan føre til dårligt humør, var der smil på læberne hos de elever, som Dagbladet talte med. Uanset om eleverne sad og snakkede, spillede bordtennis eller gjorde rent, så foregik det med et smil på læben. De holdt hovedet højt og grinte, mens de løb rundt med popcorn og svabere.

Intet efterskoleophold uden et godt slag bordtennis. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Skjern Håndbold

Emil Bergholt inden kampen mod barndomsklubben: Skjern har mest at revanchere for vi slog dem to gange i sidste sæson

Annonce