Annonce
Hvide Sande

Ren kærlighed: Hvide Sande renser strand, by og klit

Borgere i Hvide Sande har tidligere samlet skrald i området, her Lars Anker Hansen ved en skraldeindsamling langs Klitvejen i 2020. Nu gentages en by- og strandrensning i større format. Arkivfoto: Christian Agerskov Munk

Hvide Sande: Søndag 28. marts står i oprydningens tegn for de, der har lyst til at gøre en fælles indsats i Hvide Sande.

Holmsland Klit Turistforening, Klittens Borgerforening, Foreningen Havnen, Hvide Sande Havn, Omhu og nogle gæve frivillige er gået sammen om at lave en fælles oprydningsdag i Hvide Sande.

Det hele er startede med nogle sporadiske tanker om, at det ville være godt at få samlet skrald i området. Omhu planlagde strandrensning, de gæve frivillige lagde op til grøftekantsrensning fra Hvide Sande til Søndervig og de resterende planlagde en større byrensning - men nu bliver det hele samlet sammen til én stor skraldesamlingsdag.

Omhu, der arbejder med genanvendelse af havplast, stiller indsamlingsposter op på stranden og vil stå klar fra klokken 11, hvor man også kan finde poser til at indsamle strandet affald, og det indsamlede skrald kan efterlades samme sted, hvorefter det vil blive hentet i løbet af dagen.

Annonce

Ryd op og hold afstand

Til byrens og grøftekantsrens fra Hvide Sande til Søndervig vil der være uddeling af sække fra klokken 9.30 ved genbrugspladsen og man kan vælge om man vil samle i grøftekanterne som sidste år eller bare fylde en sæk, når man går en tur i byen. Der er ikke udfærdiget deciderede ruter på grund af corona - så hvis man allerede har en gennemsigtig sæk, kan man samle skrald, hvor man vil, rundt omkring i byen, bare man sørger for at holde afstand til andre.

Hvide Sande Havn har opstillet container til de fyldte sække ved området omkring auktionshallen og ved Fabriksvej på nordsiden.

Vælger man at samle i grøftekanterne, så stiller man bare sækkene synligt op til vejen, så afhentes de løbende indtil klokken 14.

Skulle man få lyst til at kop kaffe eller kakao, er man velkommen til at gå ned til Hvide Sande Bageri og få en gratis kop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce