Annonce
Skjern

Remisen scorer rekord-donation: Nu har man millionerne til at åbne spillested

Den tidligere Banedanmark-remise i Skjern skal omdannes til spillested og folkehus. Remisen har nu indsamlet tre millioner kroner fra sponsorer og fonde, så pengene til den første del af projekter er på plads. Det glæder Thomas Vilhelmsen (th.). Arkivfoto: Jørgen Kirk
Fonde og lokale sponsorer har spyttet kroner i et frivilligt projekt, der skal omdanne en over 100 år gammel tog-garage til et folkehus og spillested. Med den hidtil største donation har lokale frivillige skrabet så mange penge ind, at der nu er råd til at indrette en koncertsal.

SKJERN: Drømmen om et lokalt spillested i en gammel tog-garage er rykket tættere på. For med den hidtil største donation har folkene bag folkehuset og spillestedet Remisen skrabet så mange penge sammen, at økonomien er på plads til at etablere en funktionsdygtig koncertsal.

- Det er en kæmpe forløsning. Når man arbejder med sådan noget frivilligt, bliver der nødt til at komme nogle højdepunkter en gang i mellem, og det her er et peak, siger Thomas Vilhelmsen.

I 2019 kastede Thomas Vilhelmsen og en gruppe andre i 20’erne sig over noget af et projekt. De ville støve den godt og vel 100 år gamle remise af, så den forladte tog-garage kunne blive et spillested til gavn for Skjern.

Annonce

Den slags kræver penge, og de skulle findes hos lokale sponsorer og fonde. Nu har man så fået den hidtil største donation: 1,2 millioner kroner. Bag donationen står Villum Fonden, der er en af de to Velux-fonde.

Kan åbne bygningen

Med milliongaven rammer Remisen alt i alt tre millioner kroner i støtte. Det er nok til, at koncertsalen kan gøres brugbar. Der er samtidig penge til at renovere facaden, bygge toiletter til koncertgæsterne og sørge for, at der bliver lydisoleret så meget, at naboerne ikke bliver generet alt for meget af musikken.

- Nu kan vi åbne bygningen, siger Thomas Vilhelmsen.

Tilbage står dog stadig corona-restriktionerne, der umuliggør koncerter, arrangementer med stand-up og andet, folkene bag Remisen godt kunne tænke sig i det kommende folkehus.

Og så skal politikerne også godkende den lokalplan, som har været i høring. Thomas Vilhelmsen regner med, det falder på plads i løbet af foråret.

Annonce

Fra jubelår til corona-lukket

Med pengegaven fra Villum Fonden tegner 2021 noget lysere end 2020, mener Thomas Vilhelmsen.


Nu får vi endelig lov til at se fremad i stedet for tilbage på et træls corona-år. Oven på den her nyhed skinner solen lidt mere i 2021 end i 2020.

Thomas Vilhelmsen, frivillig, Remisen


2019 var ellers noget af et jubelår, og 2020 begyndte på samme vis. Siden gik meget så i vasken. I 2019 var Remisen-folkene så heldige, at Realdania faktisk gav flere penge, end man havde søgt om.

I januar 2020 fik man overdraget bygningerne gratis, fordi Hansen & Larsen og Skjern Bank hver spyttede nogle hundrede tusinde i projektet. Men da man i foråret ville holde fundraising-koncert, smadrede corona det danske kulturliv. Resten af året var det småt med koncertmuligheder.

- Det vil være forkert at sige, at der ikke har været perioder, hvor vi var trætte af det hele, siger Thomas Vilhelmsen.

Men sammen med projektgruppen skiftede han fokus. I stedet for at lave arrangementer, der kunne give penge, måtte man finde på noget andet. Så man indgik et samarbejde med tøjbutikken Coast og tøjmærket ELSK om at sælge støtte-T-shirts.

Pengene fra trøjesalget skulle bruges til en lokalplan, der også på papiret kan gøre Remisens område til et spillested. Nu er det arbejde snart ved vejs ende, og samarbejdet med tøjbutikken har også fået to nye frivillige ind i arbejdsgruppen. Så helt skidt har 2020 trods alt ikke været.

Annonce

Jagter flere millioner

Nu håber Remisen, at man allerede i sensommeren eller i begyndelsen af efteråret har fået brugt pengene, så stedet står klart.

Når det sker, kan man i princippet have plads til 1000 mennesker, men de fleste arrangementer vil nok få et loft på omtrent 500 for at skabe en så god oplevelse for gæsterne som muligt.

Over de næste år fortsætter skattejagten så. For de tre millioner er nok til at fuldføre den første af tre faser. Alt i alt vil forskønnelsen af remisen og udeområderne på Ahornvej nok løbe op i omtrent 10 millioner kroner. Allerede nu har man derfor ansøgninger ude hos tre fonde, og der er flere i kikkerten.

- Vi er otte unge mennesker i arbejdsgruppen, og specielt når man er ung, er man nødt til at føle, at det arbejde, der bliver lagt i det, bærer frugt. Nu får vi endelig lov til at se fremad i stedet for tilbage på et træls corona-år. Oven på den her nyhed skinner solen lidt mere i 2021 end i 2020. Lige nu savner vi selvfølgelig at kunne invitere til koncerter og servere fadøl. Men året skal nok komme op på 10 stjerner, siger Thomas Vilhelmsen.

Nu når Remisen ikke må invitere til fysiske koncerter, videosender man 19. marts en støttekoncert i samarbejde med destilleriet Lowlands.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Skjern

Mand måtte af med bukserne, da politiet konfiskerede stjålet tøj

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vestjylland

Forbløffet udvalgsformand anede ikke, at Husby Klitplantage var i spil som nationalpark

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Annonce