Annonce
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

Sådan kommer området ved Kuben-krydset til at se ud, hvis det står til Green Ejendomme. Visualisering: Årstiderne Arkitekter
Teknik- og miljøudvalget skal tirsdag tage stilling til, om Green Ejendomme og Rema 1000 kan få lov til at gå videre med deres planer ved Kuben-krydset i Ringkøbing. Står det til Coop og Lidl, bliver planerne om at ændrene lokalplanen og dermed give plads til Rema 1000 og en eller flere nye butikker i udkanten af byen afvist.
Annonce

Ringkøbing: De to detailkæder Lidl og Coop, der blandt andet driver Kvickly i Ringkøbing, har ikke just armene over hovedet af ren og skær jubel over udsigten til en ny næsten-nabo i Rema 1000.

Det fremgår af deres bemærkninger til det planforslag, der skal udvide aflastningscentret på Herningvej, så der bliver mulighed for, at blandt andet en Rema 1000 kan finde vej til Kuben-krydset ved indkørslen til Ringkøbing.

Både Coop og Lidl giver i utvetydige vendinger udtryk for, at de ikke mener, at der skal gives tilladelse til at ændre lokalplanen, så der bliver mulighed for at åbne en eller flere butikker på Herningvej 93 og Ndr. Ringvej 3.

Annonce

Kvickly lukningstruet

Coop, der foruden Kvickly også har en Fakta og SuperBrugsen i Ringkøbing, oplister i sine bemærkninger en række årsager til, at Green Ejendomme, der står bag ansøgningen, ikke skal have lov til at få ændret lokalplanen.

Sagen kort fortalt

  1. Green Ejendomme og Rema Butiksudvikling har ansøgt Ringkøbing-Skjern Kommune om lov til at etablere en Rema 1000 og flere udvalgsvarebutikker på minimum 500 m2 per butik.
  2. To af butikkerne er Bolighuset og Guld & Rod, der i forvejen ligger på Herningvej 93. Derudover ønsker Green Ejendomme at etablere endnu en ny, stor forretning. Planen er, at Bolighuset skal placeres på Ndr. Ringvej 3, mens Guld & Rod skal blive, hvor den er. Her vil den få selskab af en endnu unavngiven forretning.
  3. Tirsdag skal kommunens teknik- og miljøudvalg tage stilling til et forslag om ændring af kommuneplantillæg og lokalplan, så aflastningscentret på Herningvej i Ringkøbing kan udvides til også at gælde Herningvej 93 og Ndr. Ringvej 3, hvor Green Ejendomme og Rema Butiksudvalgs butiksplaner skal realiseres.
  4. Aflastningscenter er et område uden for bymidten, hvor man har givet tilladelse til at opføre butikker, som der typisk ikke vil være plads til i bymidten.
  5. Man kan ikke udvide aflastningsområder for at give plads til en dagligvarebutik.

En af Coops kritikpunkter er, at en ny konkurrent i området vil være en trussel mod Kvicklys eksistens.

"En ny dagligvarebutik i aflastningsområdet vil medføre væsentlig skadevirkning for bymidten og for de allerede eksisterende butikker og vil medføre en risiko for, at butikker som for eksempel Kvickly vil blive lukningstruet med den følge, at segmentet for high-end supermarkeder i Ringkøbing trues væsentligt, hvilket hverken fremmer et varieret butiksudbud eller en effektiv butiksstruktur", skriver Coop.

Annonce

Lidl truer med styrelse

Også Lidl kører det tunge skyts frem i discountforretningens bemærkninger til ændringsforslaget.

Ikke nok med, at Lidl gør indsigelse mod, at man går i gang med overhovedet at planlægge at opføre flere butikker på grundene ved Kubenkrydset, så truer Lidl gennem sin advokat med at blande Erhvervsstyrelsen ind i sagen.

"Såfremt Ringkøbing-Skjern Kommune går videre med udarbejdelse af planforslag, vil jeg rette henvendelse til Erhvervsstyrelsen og påpege den manglende hjemmel til at planlægge for en udvidelse af det eksisterende aflastningscenter", skriver advokat Anders Hessner på vegne af Lidl.

Annonce

Politisk ønske

I Lidls bemærkninger skriver discountkæden, at sagen kun handler om, at man ønsker at få en Rema 1000 til byen og ikke, at der reelt set er behov eller efterspørgsel for at få en stor udvalgsvarebutik til området.


Såfremt Ringkøbing-Skjern Kommune går videre med udarbejdelse af planforslag, vil jeg rette henvendelse til Erhvervsstyrelsen og påpege den manglende hjemmel til at planlægge for en udvidelse af det eksisterende aflastningscenter.

Advokat Anders Hessner på vegne af Lidl


Både Lidl og Coop påpeger, at man først kan etablere dagligvarebutikker i et aflastningscenter, efter der er blevet etableret en udvalgsvarebutik.

"[...] hvilket i sagens natur skal sammenholdes med, at der ikke foreligger konkrete etableringsønsker fra en ny aktør, der ønsker at etablere en stor udvalgsvarebutik i Ringkøbing", skriver Lidl, der desuden konstaterer følgende:

"Der foreligger kun politiske grunde til pludselig at igangsætte planlægning for en såkaldt udvidelse af det eksisterende aflastningscenter".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce