Annonce
Danmark

Rema-kunde efterlod hund fastbundet til træ over natten - først dagen efter reagerede politiet

Det er usikkert, præcis hvilken type hund, der natten til onsdag blev efterladt fastbundet til et træ over for Rema 1000 i Hedensted. Arkivoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix.
Først efter en hel nat uden for i blæst, regn og kulde blev en hund genforenet med sin ejer, som kan se frem til en dyreværnssag for forsømmelsen. Den bævrende og daværende bidske hund kom til sig selv, da den onsdag formiddag fik varmen hos firmaet Sign Service.
Annonce

En mindre hund af ukendt race - formentlig en terrier af en art - blev over natten efterladt fastbundet til et træ ved Sign Service over for Rema 1000 i Hedensted.

Det bekræfter købmand Chano Nymand til Horsens Folkeblad.

- Da jeg så den i morges (onsdag morgen, red), stod den og rystede og bævrede præcis som i en tegnefilm, fortæller han.

Han var ikke selv på arbejde pågældende aften. Fra den lukkeansvarlige har han dog fået fortalt, at hunden blev efterladt ved 20-tiden af en kunde, som tilsyneladende var påvirket i en sådan grad, at vedkommende ganske enkelt glemte at få hunden med sig igen.

I forbindelse med butikslukning ved 21-tiden forsøgte den ansvarlige derfor at nærme sig hunden og tage den til sig. På grund af omstændighederne var den dog så vild og bidsk, at det ikke kunne lade sig gøre.

Derfor blev der ringet til Sydøstjyllands Politi, som dog blot bad vedkommende om at fremlyse hunden. Også Dyrenes Beskyttelse blev uden held kontaktet.

- Først da vi til formiddag fik fat i den lokale sherif (landbetjenten, red.) blev der reageret seriøst, også fordi de kendte ejermanden og vidste, det ikke var første gang, den var blevet efterladt, siger Chano Nymand.

Det første vi tænkte, var "stakkels hund". Tænk sig, at den har været ude hele natten i det vejr.

Jette Schmidt, Sign Service

Annonce

Fik varmen hos Sign Service

I løbet af natten er det lykkedes hunden at kæmpe sig fri af sin sele, men den er alligevel blevet i området, muligvis for at holde sig i ly for nattens voldsomme regn og blæsevejr.

Her blev den opdaget af Sign Services medejer Elise Balling, da den grundet sin medtagede tilstand bed ud efter en forbipasserende.

Løsningen blev nogle godbidder i form af leverpostejsmadder, og pludselig var det en ganske anderledes glad og medgørlig hund, der kunne bringes ind i varmen.

- Mad kan gøre meget ved en hund, for den var faktisk mega kærlig. Da den først tøede op, var den ved godt mod, og selvom den havde været ude hele natten, ville den faktisk gerne ud og gå en tur igen, da den så sin snor, siger Jette Schmidt fra Sign Services salgsafdeling.

Hen af formiddagen blev ejermanden bragt sammen med hunden af politiet, som allerede har optaget en dyreværnssag på episoden, både på grund af forsømmelsen, og fordi hunden ikke var korrekt mærket.

- Hunden virkede glad for at se sin ejer, og ejeren virkede glad for at se sin hund igen, siger Jette Schmidt.

Horsens Folkeblad har forsøgt at komme i kontakt med ejermanden, men vedkommende er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. På Facebook giver vedkommende dog selv en anderledes forklaring.

Her lyder det i stedet, at hunden stak af og efterfølgende blevet bundet til pågældende træ i nærheden af Rema 1000 af en tilfældig forbipasserende. Ejeren fortæller ligeledes på Facebook, at der uden held blev ledt efter hunden hele natten.

Horsens Folkeblad har været i kontakt med Sydøstjyllands Politi, der beklager, at der ikke er blevet fulgt godt nok op på anmeldelsen tirsdag aften.

- Det er dybt beklageligt, at hunden skal stå hele natten, og det er bestemt heller ikke vores intention. Det er ikke godt nok, siger Søren Frederiksen, leder af vagtcentralen.

Hunden blev efterladt fastbundet til et træ ved Sign Service i Hedensted, hvor medejer Elise Balling lykkedes med at få den til sig og ind i varmen. Arkivfoto: Elisabet Hyttel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Divisionsforening presser kulturministeriet for at få forsamlingsforbuddet hævet til 50: Sker det, kan RIF spille i danmarksserien om tre uger

Annonce