Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rektorer og direktør: Vi glæder os til at se eleverne - men der skal styr på testapparatet

Det bliver sommer igen, og nu tyder det på, at afgangseleverne på ungdomsuddannelser her i kommunen endelig kan komme tilbage til skolen og afslutte deres uddannelse. Arkivfoto: Jens Kristen Nygaard
Det tyder på, at afgangselever på ungdomsuddannelserne kan vende tilbage til deres skoler på mandag. Det glæder rektorerne - der dog også afventer både teststrategi og retningslinjer for kostgymnasium.

Ringkøbing-Skjern: - Det er da den bedste nyhed. Vi er stjernelykkelige, nærmest jubler Catarina Kastrup, rektor på VGT i Tarm over udsigten til at kunne byde afgangsleverne velkommen på skolen igen fra på mandag.

Den kommende uge byder på terminsprøver, og hvor lærere og elever indtil nu har frygtet for virtuelle terminsprøver, kan det gå hen og blive den perfekte opstart efter nedlukning, hvor man stadig skal være opmærksom på smittebegrænsning:

- Terminsprøver foregår i små hold med god afstand og uden pauser, hvor alle går frem og tilbage, så det er helt klart den gode måde at starte op på igen, siger Catarina Kastrup.

Hun afventer dog klare udmeldinger om, hvordan man vil sikre, at eleverne kan blive testet til tiden, og hvordan skolerne skal forholde sig til det.

- Hvor skal de testes? Vi har store afstande her, som kan gøre det vanskeligt, hvis de skal testes ofte. Skal vi afvise elever, der ikke er testet? Vi holder vejret i spænding, men vi har det jo også sådan, at vi gør det, der skal til, forsikrer hun.


Hvor skal de testes? Vi har store afstande her, som kan gøre det vanskeligt, hvis de skal testes ofte. Skal vi afvise elever, der ikke er testet? Vi holder vejret i spænding, men vi har det jo også sådan, at vi gør det, der skal til.

Catarina Kastrup, rektor på VGT i Tarm


Annonce

Smittet direktør: Styr på test

På UCRS, som tæller to handelsgymnasier, teknisk skole og HTX,  glæder direktør Marianne Oksbjerre sig også over udsigten til mere åbne skoler.

- Lige nu er jeg selv smittet med den engelske variant af covid, så jeg har på egen krop erfaret, hvor vigtigt det er, at der er styr på testapparatet, inden skolerne åbner, siger hun.

Genåbning

Indsatsgruppen indstiller for landsdelene Vestjylland og Nordjylland, at:
Alle afgangselever i grundskoler samt på ungdomsuddannelser og voksenuddannelser kommer tilbage med 50 procent fremmøde under forudsætning af test to gange om ugen.
Efterskoler genåbner med fuldt fremmøde ud fra en model med særlige smitteforebyggende foranstaltninger beskrevet af Sundhedsstyrelsen.

Marianne Oksbjerre forventer, at eleverne skal testes to gange om ugen, men da der endnu ikke er meldt klart ud om, hvordan testningen skal foregå, har UCRS endnu ikke overblik over, om de bliver klar til åbning på mandag.

- Men eleverne længes efter at komme i skole, og vi gør alt, hvad vi kan, for at blive klar, siger hun.

Annonce

Gymnasium eller efterskole

Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing er som bekendt også et kostgymnasium, hvor eleverne både bor og går i skole. Det betyder, at rektor Jacob Leinum endnu ikke helt tør juble over udmeldingen om afgangselever.

- Fordi vi er et kostgymnasium, får vi ofte først en endelig udmelding i runde 2, da de nogle gange kategoriserer os som efterskoler og andre gange som STX. Så lige nu venter vi med at forholde os til en hel masse, siger han og tilføjer:

- Jeg håber, at vi får mere at vide senest fredag, for vi håber meget, at vi kan åbne for 3.g'erne på mandag lige som de andre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da Dagny Helene Nielsen, Sdr. Vium, købte brudesko for 6000 en-ører hos Kronborg Sko i Tarm - og andre glimt fra før verden gik af lave

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Ringkøbing-Skjern

Efterskolernes formand om falske coronalyntest: - Det dur ikke med halvandet døgns ventetid på en mere sikker test

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold: Fløj-raket overstrålede kollegaerne, mens flere kun lige bestod

Annonce