Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rektorer i Ringkøbing og Tarm glæder sig over ny aftale: Fremtiden er sikret for lokale gymnasier

Lars Roesen, rektor på Ringkjøbing Gymnasium, glæder sig over ny gymnasieaftale. Den sikrer ifølge ham, at studenterne fortsat kan klækkes ud i Ringkøbing. Pressefoto: Ringkjøbing Gymnasium - STX
Ny aftale sikrer, at Ringkøbing også har et gymnasium i fremtiden med tre spor på hver årgang. Fagligt udbud matcher også de store gymnasiers, siger rektor.

RINGKØBING/TARM: Fremover vil landets udkantsgymnasier være sikret minimum 84 elever på hver årgang. Det er et af elementerne i en ny aftale mellem regeringen, dens støttepartier samt Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. Lige præcis den aftale vækker glæde lokalt på Ringkjøbing Gymnasium og Vestjysk Gymnasium Tarm.

- Jeg er rigtig tilfreds med aftalen, som tilgodeser de små studiesteder. Det betyder jo, at der fortsat vil være et gymnasium i Ringkøbing, siger Lars Roesen, rektor på Ringkjøbing Gymnasium og fortsætter:


Annonce

Jeg er rigtig tilfreds med aftalen, som tilgodeser de små studiesteder. Det betyder jo, at der fortsat vil være et gymnasium i Ringkøbing.

Lars Roesen, rektor for Ringkjøbing Gymnasium


- Håbet er selvfølgelig, at vi stadig selv kan tiltrække nye elever, men skulle vi en gang komme ned på en 81 elever på en årgang, så giver den ny aftale mulighed for, at der bliver lagt en bund økonomisk set.

Risikerer at dreje nøglen om

Lars Roesen anerkender, at den nye aftale på sigt kan betyde, at ikke alle kommende studenter får plads på deres ønskegymnasium.

- De fleste af vores elever kommer i forvejen fra lokalområdet. Derudover er der også et samfundsøkonomisk aspekt i det. Uden den nye aftale kan gymnasiet på lang sigt risikere at dreje nøglen om Det vil betyde, at elever her fra egnen vil få langt til det nærmeste gymnasium, siger han.


Uden den nye aftale kan gymnasiet på lang sigt risikere at dreje nøglen om. Det vil betyde, at elever her fra egnen vil få langt til det nærmeste gymnasium,

Lars Roesen, rektor Ringkjøbing Gymnasium


Lars Roesen understreger, at gymnasiets elevtal og nyoptag efter sommerferien på henholdsvis 300 og 100 elever for indeværende ikke giver anledning til bekymring. Men situationen kan ændre sig med endnu mindre ungdomsårgange i vente.

Samme melding lyder fra Catarina Kastberg, rektor på Vestjysk Gymnasium Tarm. Hun tilføjer, at det ikke er de store byer, der gymnasiets nærmeste konkurrenter.

- Jeg er glad for aftalen, men på den korte bane ændrer den ikke umiddelbart noget for os, siger hun med henvisning til elevtal på 382 og et samlet nyoptag på 146 i det nye skoleår.

Annonce

På niveau med storbyer

Catarina Kastberg er derimod spændt at se, hvordan den del af den ny gymnasieaftale, der giver mulige ændringer i taxameterordning og tilskudssystemer, udmønter sig i praksis. For det vigtigste for hende er, at gymnasiet fortsat kan fremstå attraktivt ved at tilbyde et bredt udsnit af uddannelsesretninger som nu 10.

Gymnasiet i Ringkøbing har senest udbudt 12 uddannelseslinjer, men oprettet 10. Det er faktisk det samme som gymnasiet i Herning.

- Derfor synes jeg heller ikke, at det er fair, når rektoren på Herning Gymnasium er inde på, at der kun er basis for gymnasier i byer med en Bilka. Uddannelsesmæssigt er vi på fuldt ud samme niveau, fastslår Lars Roesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce