x
Annonce
Navne

Rektor ser frem til årets mest spændende uge, og så er han glad for Volbeat og Hausgaard

John Lemming er lige nu rektor for i alt 460 elever på HTX og HHX i Skjern. Nu ser han frem til at få at vide, hvor mange der har søgt ind til næste skoleår. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Elever i 9. og 10. klasse skal senest søndag give besked på, hvor de skal tage uddannelse næste skoleår. Så rektoren for Gymnasiet Skjern, John Lemming, ser frem til en vigtig besked i næste uge. Her kan du læse, hvorfor han er glad for alt fra Sharm El Sheik til Die Hard og Niels Hausgaard.

En god søndag for mig er en dag ..., hvor min kone ikke har weekendvagt, og hvor vejret er okay. Det må gerne blæse, bare det ikke regner. For så kan vi få en lang gåtur ved Vesterhavet ved Søndervig eller nord for Søndervig. Dagen afsluttes med to kaffebesøg i Ringkøbing hos min søn, svigerdatter og deres tre dejlige unger og derfra til min datter og svigersøn samt deres to dejlige unger. Hygge er at blive opvartet med kaffe og kage og at spille brætspil eller på iPad med børnebørnene. Vi kan også godt lide at lege med Lego. Efter sådan en dag er jeg træt, så en god søndag afsluttes med søndagsfilmen i fjernsynet. Det kunne være en god amerikansk krimi. Jeg er også vild med Die Hard.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende ... Gymnasiet Skjern, som er min arbejdsplads, et spændende gymnasium for HHX og HTX, hvor det er lykkedes os at skabe et godt studiemiljø samtidig med høj faglighed. Ellers er jeg fra Stauning, så jeg vil helt klart vise Stauning Whisky og Stauning Havn.

Mit seneste besøg i en kirke ... kan jeg ikke huske tidspunktet for. Men i en årrække var jeg så heldig at være bimler i Stauning Kirke til højtider og bryllupper. Det betød, at jeg deltog i gudstjenesten de dage. Jeg synes, der er noget kulturelt ved vores folkekirke, og det kan jeg også godt lide. Så blev bimleriet automatiseret for et par år siden, og siden har min deltagelse i gudstjenester været skidt.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være … Nu tror jeg aldrig jeg vil komme i den situation, at jeg skal synge karaoke! Jeg har ikke en tone i livet. Men kunne jeg vælge en koncert, hvor jeg bare kan nyde sang og musik, skulle det lige for tiden være Volbeat. Jeg synes, man bliver i godt humør af at lytte til det og får energi.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, … vil jeg helt klart tage af sted til Sharm El Sheik i november med hele familien i form af kone, børn, svigerbørn og børnebørn. Jeg har været i Sharm El Sheik mange gange og afsted med hele familien en enkelt gang for tre år siden. Jeg har dykkercertifikat og er også glad for at snorkle. Netop i Sharm El Sheik kan man være i vandet det meste af tiden, og der er et utroligt flot koralrev. God mad skal der også være på ferien. Egypten har blandt andet nogle fantastiske salater. Generelt er jeg virkelig glad for mad. Det eneste, jeg har prøvet ikke at kunne lide sådan for alvor, var i Polen med deres rødbedesuppe.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Niels Hausgaard. Jeg har set ham optræde flere gange. Med humor kommer man langt, og hvis man kan levere den så underspillet som Niels Hausgaard, rammer man virkelig folk, der hvor det kan være med til at gøre en forskel. Jeg husker ham nok mest tydeligt for, at selvfølgelig skulle vi have atomkraft. Det skulle bare ligge på Sjælland.

Det irriterer mig helt vildt, når folk har hurtige meninger og har behov for at dele dem, hvis de er baseret på misundelse, intolerance eller egoisme. Det oplever jeg hver dag. Det er især blevet tydeligt med de sociale medier. Jeg bruger sociale medier til det, der handler om mit arbejde, men privat engagerer jeg mig ikke i debatter derinde.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er …, at jeg er til stede, når jeg er til stede. Det betyder meget for mig, at de mennesker, jeg er sammen med, kan mærke, at jeg vil dem.

Og min svage side er …, at når jeg har en god ide, er det svært at forstå, at ikke alle kan se, hvor god den er. Jeg prøver måske i lidt for lang tid at forklare dem det fornuftige i mine tanker.

I næste uge ser jeg frem til … at få tilmeldingstallene til ungdomsuddannelserne. Hvor mange elever får vi lov at arbejde med de næste tre år? Det bliver ikke mindre spændende af, at det er første gang, vi fra skolestart har HHX og HTX under samme tag. Det bliver nok årets mest spændende uge.

John Lemming

62 år.

Gift med Bitte. Har tre voksne børn, fem børnebørn og et sjette på vej.

Rektor for 460 elever på Gymnasiet Skjern, der huser både HHX og HTX i Skjern.

Har boet i Stauning i 40 år. Født i Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce