Ringkøbing

Rektor: Omprioritering hænger ikke sammen med lærerfyringer

Kan det virkelig passe, at der på fire år er blevet en tredjedel færre lærere på Ringkjøbing Gymnasium? Nej, mener rektoren. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Har Ringkjøbing Gymnasium haft en elevtilbagegang på 12 eller 25 procent? DR og rektor Tonny Hansen er uenige. - Vi er færre lærere, men det skyldes ikke besparelser, siger han.

Ringkøbing: En ny opgørelse fra DR viser, at Ringkjøbing Gymnasium siden 2015, hvor alle offentlige institutioner blev underlagt omprioriteringsbidraget, har mistet 33 procent af sin lærerstab.

Samtidig skulle elevtallet kun være faldet med knap 12 procent, og derfor burde forklaringen ikke ligge der.

Men det mener rektor Tonny Hansen nu alligevel, at den gør.

- Det er rigtigt, at vi har færre lærere. Men omprioriteringsbidraget har måske kostet en til to stillinger. Resten kommer fra elevnedgang. Vi er gået en klasse ned tre år i træk, siger han.

Ifølge DR hænger gymnasiets nedgang i lærertal ikke sammen med elevtilbagegang. De peger i stedet på omprioriteringsbidraget. Grafik: DR.

Ifølge Tonny Hansen har hver klassenedlæggelse kostet to og en halv til tre lærerstillinger.

- Da vi toppede i 2014-2015 havde vi 410 elever og 16 klasser. I dag har vi 320 elever og 12 klasser. Så elevnedgangen har været større end 12 procent. Den ligger i stedet på omkring 25. Og så hænger det jo sammen med lærertilbagegangen, siger han og tilføjer:

- Selvom jeg nu heller ikke kan få til at passe, at det skulle være 33 procent. Vi var 43 lærere dengang og vi er 34 nu, siger han og understreger, at kun en enkelt eller to af de stillinger skyldes den årlige besparelse på to procent.

Den tilbagegang i lærerantallet, som rektoren beretter om, svarer til 21 procent. På den måde hænger nedgangen i medarbejderstab altså godt sammen med den tilsvarende tilbagegang i elevantallet.

- Jeg er både blevet ringet op fra København og fra P4, og begge gange har jeg sagt, at der er ikke nogen historie. Jo, det er der, men ikke den de vil skrive. Jeg har ikke selv set tallene, men som jeg forstår det, stemmer de ikke overens med virkeligheden, siger han.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Nu kan du blive voksenspejder: Et glas rosé til råbåndsknobene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer