Annonce
Navne

Rektor Jens Præstegaard: En god søndag er en sports-søndag

Rektor Jens Præstegaard, Ringkøbing, slapper bedst af om søndagen med en løbetur ad Fjordstien. Foto: Jørgen Kirk.
Til daglig står han i spidsen for Gymnasiet HHX i Ringkøbing, men om søndagen slapper han af med at være i bevægelse - og gerne i form af en løbetur ad Fjordstien. Lige for tiden har han nok ekstra brug for afslapning; som formand for skolebestyrelsen på Alkjærskolen har han nok at se til med planerne om fusion af Alkjærskolen og Ringkøbing Skole.

En god søndag er for mig en dag, hvor der er plads til sport. Hvis en af mine drenges hold spiller fodboldkamp, så vil jeg meget gerne se dem sammen med min kone, Rikke. Jeg vil også meget gerne gøre noget aktivt. Hvis vejret er nogenlunde, så vil jeg gerne løbe en tur, hvor Fjordstien er en del af ruten. Det er mit yndlingssted i Ringkøbing. Hvis søndagen så kunne krydres med, at AGF vinder i superligaen, så er det helt perfekt.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende vores smukke midtby. Jeg synes Ringkøbing kan noget særligt, og det er meget sigende, at folk som gæster byen for første gang, uden undtagelse er overraskede over, hvor hyggelig og smuk Ringkøbing er. Vi skal også til havet. Mit favoritområde er syd for Hvide Sande, hvor klitten er bred og uberørt – Vesterhavet er helt specielt lige der.

Mit seneste besøg i en kirke var ... Jamen, det var i søndags. Jeg er ikke en ret flittig kirkegænger, men vores søn skal konfirmeres, og det bakker min kone og jeg op om. Derfor var jeg til Allehelgensdagsgudstjeneste i Ringkøbing Kirke. Det var en dejlig oplevelse. Fin prædiken, dejligt kirkekor og en fremragende organist. Han sluttede af med at spille ”Bridge over troubled water”, og det var simpelthen smukt! Fik desværre ikke rost ham, så jeg håber han læser dette.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på karaokebar, så skal det være "Friday I’m in love" med The Cure. Kun fordi det er den eneste sang, jeg nogensinde har sunget på en karaokebar, og det gik nogenlunde. Så det kan jeg vel klare igen.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg til USA med min familie… Nationalparker og vandreture ville være rigtig godt. Det kunne også være spændende at se det ”rigtige USA”, inde i midten og nede i Syden. Jeg har aldrig været i USA, og det er højt på ”listen”. Jeg er heller ikke helt afvisende, hvis man tilbyder mig en badeferie på en ”Bounty”-ø.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Huxi Bach. Han rummer en meget fin kombination af at være vidende og sjov. Det kan kun være underholdende.

I næste uge ser jeg frem til mange ting… Jeg glæder mig til, sammen med alle de lokale ungdomsuddannelser, at besøge Ringkøbing og Spjald Skoler, hvor vi sammen med Ungdommens Uddannelsesvejledning skal fortælle elever og forældre om uddannelsesmulighederne her i området. Det er et fantastisk koncept, som UU har lavet, og vi oplever stor interesse fra forældre og elever.

I weekenden får min kone og jeg lov til at være sammen med begge mine børns klassekammerater til klassearrangementer. Især bliver det dejligt at møde min ældstes nye klassekammerater. Han er startet på Ringkøbing skole i 7. klasse i august, så dem kender jeg ikke så godt endnu. Det bliver dejligt at møde dem.

Hvis jeg må tælle næste mandag med, så håber jeg meget, at Danmark kan slutte af med to sejre over Gibraltar og Schweiz i EM-kvalifikationen. Det vil ikke være til at bære, hvis Danmark ikke er med til et EM på hjemmebane.

Annonce

Jens Præstegaard

Alder: 43 år

Privat: Gift med Rikke, Pædagog på Rindum Kjærgaard. To drenge: Alfred, 11 på Alkjærskolen. Kristian, 13 på Ringkøbing Skole. Begge fodboldspillere.

Uddannelse: Cand. scient. pol. fra Århus Universitet.

Stilling: Rektor på Gymnasiet HHX Ringkøbing, UCRS.

Fritidsintesser: Golf, løb og fodbold som træner og fan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce