Annonce
Erhverv

EDC Videbæk brillerer: Solgte rekordmange landbrugsejendomme i 2019

Arkivfoto: Christian Baadsgaard
EDC Videbæk kan nu også sælge landbrugsejendomme, der ikke er nødlidende og skal sælges

Vestjylland: EDC Mæglerne i Videbæk er specialister i landbrugshandler over hele landet og står også for en stor del af de landbrug, der sælges på lemvigegnen. Og firmaet har har solgt rekordmange landbrug i 2019, fortæller Jørgen Christensen, der er landbrugskonsulent hos EDC i Videbæk, men som bor i Lemvig med en fortid som formand for den lokale landboforening.

- Der er en vedvarende optimisme i landbruget, og den har medført - og medfører stadig - en stigende efterspørgsel på køb af landbrugsejendomme, siger Jørgen Christensen.

Han fortæller, firmaet har solgt 89 landbrugsejendomme i alle størrelse og fordelt over hele landet.

- Det er faktisk det højeste antal, vi nogen sinde har solgt på ét år, siger Jørgen Christensen.

Også 2020 tegner for landbruget til at blive rigtig god rent indtjeningsmæssigt – meget tyder på, at 2020 bliver endnu bedre end 2019, og det vil åbne op for mange gode handler med landbrugsejendomme.

-Gennem de senere år har markedet for salg af større produktionsgårde været præget af salg af nødlidende ejendomme, hvor vi som mægler sammen med panthaverne skulle finde en løsning. Fremadrettet vil der - med det nuværende lave renteniveau og de gode budgetter - være mulighed for salg og finansiering af de ejendomme, der har en god og sund økonomi og samtidig behov for et generationsskifte, mener landbrugskonsulenten.

Han nævner et godt eksempel fra kort før jul.

- En pensionsmoden landmand henvendte sig hos EDC Videbæk med ønske om salg af en planteavlsgård.16 dage senere var gården solgt til en kontant køber. Det er sådanne salg, der giver andre landmænd i området tro og håb om et godt salg af deres egen gård, siger Jørgen Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce