Annonce
Erhverv

Regnfuld oktober sætter rekord i antallet af overnatninger

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Både danskere og turister har i oktober været med til at give rekordmange overnatninger herhjemme.

De danske hoteller og feriecentre havde travlt i efterårsferien, og det bidrog til rekordmange overnatninger herhjemme i oktober.

Ifølge Danmarks Statistik var der næsten 2,4 millioner overnatninger fordelt ud over de danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i oktober.

Det var en stigning på 90.000 overnatninger i forhold til den hidtidige oktober-rekord fra sidste år.

Stigningen i dette års oktober skyldes især et voksende antal overnatninger på hoteller i Region Hovedstaden.

Her steg både udenlandske og danske overnatninger med syv procent i forhold til året før i form af henholdsvis 30.000 flere udenlandske og 25.000 flere danske overnatninger, skriver Danmarks Statistik.

Stigningen i antallet af overnatninger er særligt imponerende set i lyset af, at oktober har været en af de vådeste måneder i mange år, bemærker Sune K. Jensen, der er chef for turisme og oplevelse i Dansk Industri.

- Man kunne næsten tro, at turisterne elsker det regnfulde Danmark.

- Men at vi trods meget dårligt vejr har formået at fastholde turisternes interesse skyldes i højere grad, at vores attraktioner er lykkedes med at fortælle turisterne om alle de oplevelser, som de kan få, når de vælger at holde ferie i Danmark, siger Sune K. Jensen.

Også de danske feriehuse har haft en travl oktober.

Der har således været 2,3 millioner overnatninger i udlejede feriehuse, og det var rekordmange for måneden, oplyser Danmarks Statistik.

Særligt tyske turister har bidraget til stigningen.

I oktober var der 212.900 flere tyskere, som valgte at overnatte i de udlejede danske feriehuse i forhold til samme måned sidste år.

De danske overnatninger faldt til gengæld med 32.700 overnatninger.

Samlet for oktober, når overnatningerne fra både feriehusene og blandt andet hotellerne og feriecentrene slås sammen, var der 4,7 millioner overnatninger i Danmark.

/ritzau/

Annonce
Link til opgørelse fra Danmarks Statistik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Portræt For abonnenter

Jiesper er både elektriker, antropolog og en klimaforsker der kigger ind i en skræmmende fremtid

Annonce