Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rekordmange eksilvestjyder samles til håndbold

Tanja Krogh Sørensen var tidligere medlem af Klub Eksilvestjyder . Nu er hun færdiguddannet og har fundet drømmejobbet hjemme i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
330 unge vestjyder mødes tirsdag i Aarhus til en pep-talk om praktikpladser og jobmuligheder hjemme i Ringkøbing-Skjern Kommune, før de fra lægterne hepper på Skjern Håndbold i kampen mod hjemmeholdet fra Århus Håndbold.

Ringkøbing-Skjern: Når der tirsdag 19. november føjtes til kampstart i Aarhus, vil 330 eksilvestjyder være med til at heppe på Skjern Håndbold. De unge er medlemmer af Ringkøbing-Skjern Kommunes Klub Eksilvestjyder, og billetterne til arrangementet, som også byder på faglig og social networking og tarteletter af libitum, blev revet væk.

Deltagerne skal blandt andet lytte til tidligere eksilvestjyde Tanja Charlotte Krogh Sørensen, som fortæller om at bytte tilværelsen som studerende i Aarhus ud med drømmejobbet som biolog hos Danmarks største laksefarm i Hvide Sande.

Hun er et godt eksempel på, at der er spændende jobs og gode karrieremuligheder hjemme i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger kommunens bosætningskoordinator Dorthe Frydendahl.

Ved arrangementet kan deltagerne også lytte til oplæg om mulighederne for at finde praktikplads, et semesterprojekt eller hovedopgave i en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Det betaler sig

- Når vi som kommune bruger tid og kræfter på at holde forbindelsen med unge vestjyder i studiebyerne er det ikke bare, fordi det er hyggeligt, men fordi vi kan se, at det nytter at minde dem om de mange job- og karrieremuligheder deres gamle hjemstavn byder på. Ledighedsprocenten i kommunen er lav og mange af vores virksomheder mangler medarbejdere - også dem med de lange uddannelser. Så det er win-win, siger Dorthe Frydendahl i en pressemeddelelse - og tilføjer:

- Eller win, win, win, hvis nu Skjern Håndbold også tager sejren over Århus Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fulderik havde problemer med toget

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Ringkøbing

12. december-nissen: - Jeg har 38 timers lønnet arbejde om ugen. Herudover går der en del tid med frivilligt foreningsarbejde og ufrivilligt husarbejde

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

Annonce