Annonce
Sport

Rekordhøjt antal deltagere i julestævne i 12 haller i og omkring Skjern

Som tidligere år - her i 2017 - er der igen mange hold, der overnatter et par dage her i kommunen i forbindelse med julehåndboldstævnet. Arkivfoto: Kim Haugaard
133 hold med 1.800 spillere fra det meste af landet deltager i årets jule cup. 12 haller tages i brug ved stævnet.

Skjern: Skjern Håndbold kunne melde om udsolgt på rekordtid og et rekordhøjt antal deltagende hold ved jule cuppen, der afvikles 28. og 29. december i 12 haller i og omkring Skjern.

Holdene kommer fra AGF, Alslev, Borris-Rækker Mølle, Dybbøl, GOG, HH90/Lægården, Hvide Sande, Hørning, IF Stjernen Odense, Jersie, Kolding, Mejdal-Halgård, Resenbro, Ribe, RSU-Ringkøbing, SIK Søndermarken, Stavtrup, Stilling, Sønderris, Tarm, Team Vest Håndbold, TPI Odense, Tved, Viby Stavtrup, ØBG Silkeborg og Skjern.

- Det er helt vildt, at så mange har lyst til at bruge en stor del af deres juleferie på at tage til håndbold i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger stævneleder Kate Sunesen i en pressemeddelelse.

- Vi er beærede over at de endnu engang vælger at tage turen til Skjern og være en del af Skjern Bank Jule Cup. Det betyder meget for os i Skjern Håndbold, at vi kan afvikle et så velfungerende stævne og at opbakningen samtidig følger med, fortsætter Kate Sunesen.

I år er stævnet udvidet med hold ned til U9 årgangen, så man nu har hold med fra U9 og op til U17. Det breder stævnet ud på rigtig mange årgange, og dermed forventes der også omkring 1.800 deltagende.

Med 133 hold fordelt på fem årgange giver det også et større logistisk puslespil når turneringsplanen skal laves.

- Vi er heldigvis beriget med mange gode faciliteter i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor er det muligt for os, at afvikle 347 kampe i 12 forskellige haller, fortæller Kate Sunesen.

Til et håndboldstævne som Skjern Bank Jule Cup er det også vigtigt at få noget godt at spise og drikke. Det er samtidig vigtigt for Skjern Håndbold, at det er noget ordentligt mad der bliver serveret.

Når det hele gøres op, så er Skjern Bank Jule Cup ikke alene et godt stævne for holdene og Skjern Håndbold, men for hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Mange af holdene har forældre og søskende med, og dermed bliver der også bakket op om de lokale hoteller, restauranter og byer i det hele taget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Ringkøbing-Skjern

Borgmesteren om udlignings-udspil: Jeg er forsigtig optimist

Annonce