Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rekord til Ringkøbing-Skjern: Vi bruger mest strøm i hele Jylland

RAH har nok at se til: Vi sætter jysk rekord i strømforbrug. Arkivfoto.
Nye tal viser, at energiforbruget er over dobbelt så højt i Ringkøbing-Skjern som i Aarhus Kommune, og med 1.049 kWh om måneden pr. indbygger, er vi kommunen med højest forbrug af el i Jylland.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Der er godt gang i hjulene i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det synes at være hovedforklaringen på, at vi er den kommune i Jylland, der har det største forbrug af el pr. indbygger, og at elforbruget er dobbelt så stort som det er i gennemsnit på landsplan.

Vort samlede energiforbrug pr. indbygger er på 1.049 kWh pr. indbygger pr. måned, og det er eksempelvis dobbelt så højt som i Aarhus Kommune; det gør os også til den kommune, der har det højeste forbrug af el pr. indbygger i hele Jylland.

Men før du bliver grebet af klimaskyld, og skynder dig at booke et energitilsyn - hvilket i øvrigt er en ganske udmærket idé - så vent lige et øjeblik:

Det viser sig, at årsagen til det høje energiforbrug først og fremmest er, at Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervsmæssige og offentlige energiforbrug står for hele 70 procent af kommunens samlede energiforbrug. Derved er kun 30 procent af det samlede energiforbrug, private står for; resten kommer fra det offentlige og erhvervslivet.

At forbruget er så højt skyldes altså først og fremmest, at energislugende sektorer som industri og landbrug samt turisme fylder mere, end de gør i de fleste andre danske kommuner.

Annonce

Stor udsving

Tallene stammer fra Energinet.dk, og er indhentet af firmaet GreenMatch.dk, der er en sammenligningstjeneste af grønne produkter.

De viser, at der er kolossal stor forskel på energiforbruget i de danske kommuner.

Mens det altså totalt ligger pr. 1.049 kWh pr. indbygger i Ringkøbing-Skjern, ligger det på 524 kWh pr. indbygger på landsplan og på eksempelvis 375 kWh pr. indbygger i Aarhus.

Lavest energiforbrug har Frederiksberg, Vallensbæk og Fredensborg Kommune med et gennemsnit på 254 kWh pr. indbygger, mens Kalundborg, Ringkøbing-Skjern og Tønder Kommuner ligger højest med et gennemsnit på 1.111 kWh.

Heldigvis går det dog den rigtige vej med energiforbruget i Danmark. Fra 2013 til 2018 er det i gennemsnit faldet med 0.08 procent om året, og det selv om der i de mellemliggende år har været godt gang i den økonomiske vækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce