Annonce
Skjern

Rekord: Minihøjskole løb tør for stole til sæsonpremieren

Skjern Håndbolds Carsten Thygesen trak fulde huse, da minihøjskolen havde premiere på årets foredragsrække. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Over 150 deltog i seneste udgave af en minihøjskole i Rækker Mølle. Næste udgave er 22. oktober, hvor fokus er på Rumænien.

Rækker Mølle: Minihøjskolen på Rækker Mølle Skolen kom godt fra land. Højskoleudvalget skønner, at Minihøjskolen med over 150 deltagere slog sin egen rekord i fremmøde, og højskolen løb endda tør for stole.

De mange deltagerne fik da også en udbytterig formiddag.

Først fik Carsten Thygesen ordet. Han fortalte om Skjern Håndbold, men hans egentlige ærinde var nok at redegøre for de værdier, som styrer Skjern Håndbold, og som er alment gældende i enhver sammenhæng.

Det handler om at være et ordentligt og troværdigt menneske, som forstår værdien i at være noget for andre og at skabe noget sammen.

Carsten Thygesen havde en håndfuld fribilletter med til Skjerns kamp i IHF-cuppen, og mere end 50 minihøjskoleelever mødte op til kampen. Desværre tabte Skjern, men publikum fik alligevel en spændende oplevelse.

I anden lektion fik Ole Graversen ordet. Han er født og opvokset på Hanning Skole, og kunne ved hjælp af billeder og fortælling give et hyggeligt indtryk af livet - og især skolelivet i Hanning.

Annonce

Fredag 22. oktober slår Minihøjskolen dørene op igen. Denne gang skal tilhørerne mindes begivenhederne i Europas historie for 30 år siden med særligt henblik på Rumænien og Ceausescus fald. Leif Kofoed vil fortælle om de begivenheder, der forandrede Europa.

Derefter vil Luminita Cuvuliuc fra Hanning fortælle om, hvordan det var - og er - at komme fra Rumænien til Danmark.

Alle er velkomne til en formiddag på Rækker Mølle Skolen mellem kl. 9.30 og 11.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce