Kultur

Rekord: Biografen har solgt 13.000 billetter

Ringkøbing Biografs daglige leder Bjarne From med en af sommerferiens film, genindspildningen af "Løvernes Konge". Den skal nok lokke mange i biografen. Foto: Kaj Poulsgaard
Repriser på flere film har været med til, at Ringkøbing Biograf har sat rekord med 13.000 billetter indtil videre i år. Biografen prøver igen at sætte koncertfilm på plakaten. Har man lyst, må man danse i biografen.

Ringkøbing: Orkestret og solisten André Rieu er klar - lyden i biografen er fantastisk, og billedet står skarpt, så hvorfor ikke kaste sig ud i en dans?

27. og 28. juli bliver det muligt i Ringkøbing Biograf, når André Rieu spørger "Skal vi danse?".

- Det er 10. år i træk, at Rieu spiller op til Maastrichtkoncert. Der vil være champagne og kage/jordbær i pausen, så tag det fine tøj på, nyd koncerten og showet sammen med andre i vores store sal. Der er plads til en dans foran scenen, hvis man får lyst til det, siger biografens daglige leder Bjarne From.

Topscorerne i Ringkøbing Biograf

I første halvår af 2019 har Ringkøbing Biograf solgt 13.000 billetter.

Disse film var topscorerne:

"Ternet Ninja": 1509

"Dronningen": 1311

"Green Book": 1179

"Unge Astrid": 1036

"Mødregruppen": 845

Et rigtig godt filmår

Bjarne From er rigtig godt tilfreds med biografåret 2019, selv om Nygade har været gravet op i rigtig lang tid.

- Vi er så heldige, at vi ikke har en konkurrent med god parkering, så biografgængerne finder os trods alt, og gaden bliver jo rigtig flot en gang. Lige nu er vi mere end 750 billetter foran 2015, som var vores hidtil bedste år på dette tidspunkt, så vi kan kun være tilfreds, siger Bjarne From, der fortæller, at der er solgt 13.000 billetter indtil videre i 2019.

Når 2019 indtil nu har været et rigtig godt film år, skyldes det ikke én kæmpe sællert, men derimod flere gode film, og så har tre repriser på "Ternet Ninja", "A Star is born" og "Bohemian Rhapsody" også været godt.

- Med det program, som venter vores gæster i efteråret, tror vi på, at 2019 igen bliver et meget godt år for biografen og ikke mindst alle vores gæster, siger Bjarne From.

I sommerferien viser Ringkøbing Biograf en nyindspilning af "Løvernes Konge". Denne gang computerskabt, men meget tro version af den oprindelige udgave fra 1994. Der kommer også en ny "Toy Story"-film i august.

- Vi kan også glæde os til "Star Wars" og "Frost II" i december, hvor "Familien Jul" forhåbentlig også kommer forbi biografen, siger Bjarne From.

- Biografklub Danmark har netop offentliggjort det nye program. Det ser også rigtig spændende ud. Den første film er "Ser du månen, Daniel", der er en filmatisering af Puk Damsgårds bog om fotografen Daniel Rye, som var taget til fange i Syrien i mere end et år. Den næste film i rækken er tv-serien "Downton Abbey", der nu kommer på film. Det ser ud til, at det igen i denne sæson er 10 gode film, vi kan præsentere i dette koncept, siger Bjarne From.

Det bliver også muligt senere på året at gense Krummerne i "Mors gode idé", fortæller Bjarne From.

20 års jubilæum

- I år er det 20 år siden, biografforeningen så dagens lys. Det tænker jeg, at vi vil fejre, når Nygade Nord-projektet er færdig til oktober, siger Bjarne From.

Han har i dag 60-70 frivillige til at hjælpe med den daglige drift af biografen.

- Det er dejligt med så mange frivillige, men vi kan faktisk godt bruge flere, for der er nogen, der ikke kommer så tit, og så bliver det lidt Tordenskjolds Soldater. Så har man interesse i at hjælpe, skal man være hjertelig velkommen til at henvende sig, siger Bjarne From.

Den kolde jubilæumsgave til biografen kommer i øvrigt snart.

- Sidste sommer var det indimellem temmelig varmt i biografen, så vi arbejder på at få installeret aircondition i en eller anden form, siger Bjarne From.

Ringkøbing Biograf er netop begyndt at sælge billetter til koncert-filmen med André Rieu. Billetterne koster 175 kroner, men så bliver der også en servering i pausen.
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Ringkøbing-Skjern

Vi skal løse plastikforureningen sammen

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Hvide Sande

3-årige Felix om Hvide Sande-sejltur: Det går alt for langsomt

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

To helikoptere og fire både leder nu efter den unge sejler - Politiet: Kig efter et blåt og hvidt sejl

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce