Annonce
Vestjylland

Rejsebureau: Benns fyrer 35-40 procent af medarbejderne

Rejsebureauet Benns sælger en del krydstogtrejser, og det er et af de hårdest ramte områder. Benns har i foråret været igennem en fyringsrunde, der har kostet 35-40 procent af medarbejderne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Coronakrisen er meget hård ved rejsebranchen. Benns Rejser med hovedsæde i Holstebro har fyret 35-40 procent af medarbejderne og vælger lønkompensation fra.

Holstebro: Benns har en lang tradition for at sælge rejser i Holstebro.

De seneste fem år har firmaet haft domicil på Lægaardvej i Holstebro.

Men i fremtiden vil det lokale rejsebureau, der først og fremmest sender kunderne på krydstogt, oversøiske rejser og studierejser, have langt færre ansatte på kontoret i Holstebro.

Annonce

- Vi har sagt farvel til 35-40 procent af vores medarbejdere. Der er tale om meget dygtige medarbejdere, der har været i firmaet i mange år. Det har været forfærdeligt at skulle sige farvel til så mange, siger business manager Karsten Svanholm Lind.

Han ønsker ikke at sige det præcise antal fyrede medarbejdere på kontoret i Holstebro. Ifølge avisens oplysninger har medarbejdertallet tidligere ligget på 45-55 hos Benns. Det er nu reduceret med en tredjedel.

Rejsebranchen blev slået meget hårdt tilbage, da coronakrisen ramte i det tidlige forår. Rejseaktiviteten faldt til et nul, og i mange uger har det udelukkende handlet om aflysninger og refunderinger af rejser, der aldrig blev til noget.

Forklaringen på de mange fyringer er, at virksomheden ser ind i fremtid, hvor rejseaktiviteten til ikke mindst de mange oversøiske mål og krydstogtrejser vil være markant reduceret.

- Vi har været inde i nogle meget grundige overvejelser omkring virksomhedens fremtid. Vi har sagt nej til at benytte lønkompensation i resten af perioden, og i stedet har vi valgt at reducere antallet af medarbejdere til et niveau, vi tror på i den nærmeste fremtid. Det er meget trist at sige farvel til så mange medarbejdere, siger Karsten Svanholm Lind.

Vanskelige forudsigelser

Han håber selvsagt på at kunne genansætte nogle af medarbejderne, når folk igen får lyst til at rejse. Coronakrisen kommer efter en periode med fremgang og øget aktivitet.

- Det er en meget svær krystalkugle at kigge ind i. Jeg tror på, at rejselysten kommer tilbage, men vi ved ikke, hvornår det sker. Et af vores større ben er krydstogtrejser, og det er meget svært at sige, hvornår det vil blomstre op igen. Jeg tror på, at det kommer tilbage, da der er investeret meget stort i branchen, men det er meget usikkert, hvornår det sker, siger Karsten Svanholm Lind, der heller ikke har været imponeret af de mange forskellige meldinger, der er kommet fra regeringen omkring rejser.

- Vi har mange rejser til Nordamerika. Det er et marked, der ikke er lukket op endnu. Det bliver helt afgørende, at der ikke kommer mange forskellige meldinger, når markedet igen åbner, siger Benns-chefen.


Vi har været inde i nogle meget grundige overvejelser omkring virksomhedens fremtid. Vi har sagt nej til at benytte lønkompensation i resten af perioden, og i stedet har vi valgt at reducere antallet af medarbejdere til et niveau, vi tror på i den nærmeste fremtid. Det er meget trist at sige farvel til så mange medarbejdere

Karsten Svanholm Lind


Det er så småt begyndt at lysne. Lysten til at købe en rejse igen er voksende - men i et meget stille tempo.

- Vi savner stadig meget at få pulsen og aktiviteten op igen, så det handler om at sælge rejser og gøre kunderne glade frem for refusioner og aflysninger, siger Karsten Svanholm Lind, der efter sommeren vil søsætte en del aktiviteter, der skal stimulere danskernes lyst til at rejse igen.

De fyrede medarbejdere har forskellige opsigelsesvarsler, men Karsten Svanholm Lind forventer, at de afskedigede medarbejdere vil slutte senest med udgangen af 2020.

Annonce
Tarm For abonnenter

Hør alarmopkaldet fra den dag, da Casper døde: 'Vi kan ikke få kontakt, og han er helt blå'

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Sand hindrer bådene i at komme på fjorden: - Hvis der er for meget vind, kan man være sikker på at sidde fast

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Glimt fra gamle dage: Krocket-dyster, sommerpostbude og gymnaster på udlandsturné

Ringkøbing-Skjern

Tips fra boligstylistens eget hjem: Med svejse-apparat og evighedsblomster kommer man langt

Ringkøbing-Skjern

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern: Ugens billigste hus ligger i Hvide Sande

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nu har den første advokat meldt sig på banen efter kommunens nederlag i sommerhussagen

Sport

God start for badmintonstjerne fra Videbæk: Landstræner roser dansk herredouble efter vigtig OL-sejr

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Ringkøbing-Skjern

Spærretid giver ingen ballade: Slut med at stille spørgsmål til politikerne frem til valget

Danmark For abonnenter

Cold Hawaii: Kystby i Thy surfer på en bølge af tilflyttere

Tarm

Markræs gik galt: 5000 kvadratmeter mark futtede af

Annonce