Annonce
Læserbrev

Rejs ud og lær

Læserbrev: Nye tal fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) viser, at danske unge ikke er så flittige til at tage et semester i udlandet, som de for eksempel er det i Finland eller i Sverige.

I Danmark er det 12 procent af de studerende, som har afsluttet deres uddannelse, som har læst mindst et semester i et andet land. I Finland er det hele 22 procent, mens det i Sverige er 14 procent.

Det er ærgerligt. For Danmark lever af at handle med omverden, og derfor er det også vigtigt, at vores unge har internationale erfaringer.

På den baggrund er det en anelse bekymrende, at danske studerende i så ringe grad rejser ud i deres studietid. Det handler jo blandt andet om at kunne begå sig i det store udland, og i det lys er det rent ud sagt alle tiders mulighed, at man under uddannelse kan bruge et semester på et uddannelsessted i et andet land eller måske endda i en anden del af verden.

Ganske som det at tage et studiejob er det jo også noget, der pynter på cv’et, når man engang efter endt uddannelse skal ud og bruge sin uddannelse i et godt job.

Så rådet herfra er, at har man muligheden for det, så er det absolut en god idé at tage ud i verden og lær.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce