Annonce
Ringkøbing-Skjern

Regnbueflag over Vestjylland: Ringkøbing-Skjern skal have sin egen pride

Regnbueflaget vil vaje over Vestjylland senest i 2021. Foto: Ognen Teofilovski/Reuters/Ritzau Scanpix
Forening vil gøre op med fordommen om Vestjylland som et ekskluderende og homofobisk sted - og vise at her er plads til alle.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Vajende regnbueflag, farverige kostumer og dunkende basrytmer.

Pride-optog er normalt noget, man forbinder med store folkemængder, der bevæger sig gennem storbyens brolagte gader. Nu er der imidlertid planer om, at en ny pride skal have vestjysk muld eller måske endda sand under fødderne.

Pride i Vest hedder en ny forening i Ringkøbing-Skjern, som vil arbejde for at få en et optog for LGBT+-miljøet til kommunen senest i 2021.

- Vi er en lille forsamling af folk fra hele kommunen, som i efteråret stiftede foreningen, fortæller konstitueret formand Emil Sloth Sig, der også er frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce

Alle kan melde sig

Foreningen har allerede sikret sig et kommunalt tilskud til at afholde en pride, og de store pride-arrangementer i København, Aarhus og Aalborg har givet tilsagn om at støtte den nye i Vestjylland. Priden håber også at få den lokale turistforening Destination Vestjylland med i samarbejdet, så turister også kan inkluderes.

Næste skridt er en stiftende generalforsamling onsdag 11. marts.

- Nu skal vi have åbnet foreningen op for alle, der må have interesse i at være med. Vi vil gerne have flere fra LGBT+-miljøet med i foreningen, siger konstitueret formand Emil Sloth Sig.

Annonce

Pride senest i 2021

Som medlem af Pride i Vest er der god mulighed for at sætte sit aftryk på det kommende arrangement, for rammerne er ikke lagt fast endnu. Det bliver op til den kommende bestyrelse at udfylde dem.

Derfor er der ikke bestemt en placering for priden endnu, så den kan komme til at foregå på brosten eller måske blive Danmarks første strand-pride.

Målsætningen er lige nu en vestjysk pride senest i sommeren 2021.

- Vi vil hellere slå et stort brød op og lave et ordentligt forarbejde end at lave noget forhastet allerede i år. Men hvis vi får nogle energiske folk i bestyrelsen, som er parat til at lave et stort benarbejde, så kan det godt blive før, siger Emil Sloth Sig.

Annonce

Han, hen og hende

Priden skal bruges til at sætte fokus på flere aspekter af LGBT+-miljøet.

- Der er problemer med mental sundhed i LGBT+-miljøet, hvor ensomhed og usund livsstil som rygning, alkoholmisbrug, motionsvaner og risikoadfærd med stofmisbrug fylder mere. Ved at lave en pride vil vi få folk til at føle, at de er del af et inkluderende fællesskab, siger Emil Sloth Sig.

Der skal også gøres op med en fordom om vestjyderne:

”Vi synes, det er vigtigt med en pride i Ringkøbing-Skjern, fordi vi oplever mange fordomme om, at der i Vestjylland ikke er plads til forskellighed, og at vi vestjyder generelt skulle have noget imod mennesker på grund af deres køn, race, etnicitet eller seksualitet. Den fordom vil vi gerne gøre op med. I Ringkøbing-Skjern Kommune er der masser af plads, både i landskabet og i fællesskabet, uanset om du er ham, hen eller hende, om du er hetero, homo eller bi,” lyder det i en udtalelse fra Pride i Vest.

Annonce

Alle er velkomne

Priden bliver dog ikke kun for medlemmer af LGBT+-miljøet. Alle vestjyder vil være indbudt til at tage del i festlighederne

- Det skal ikke være et udstillingsvindue, men gerne noget, som alle kan bakke op om. Vi skal vise, at vi vil hinanden og bakker op om hinanden. Derfor vil vi også gerne have erhvervslivet og foreningsmiljøet med, lyder det fra den konstituerede formand.

Generalforsamlingen finder sted onsdag 11. marts i Medborgerhuset på Herningvej 7A i Ringkøbing, og alle, der gerne vil høre om foreningens arbejde eller selv deltage i pride-arbejdet, er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce