Annonce
Ringkøbing-Skjern

Regnbueflag over Vestjylland: Ringkøbing-Skjern skal have sin egen pride

Regnbueflaget vil vaje over Vestjylland senest i 2021. Foto: Ognen Teofilovski/Reuters/Ritzau Scanpix
Forening vil gøre op med fordommen om Vestjylland som et ekskluderende og homofobisk sted - og vise at her er plads til alle.

RINGKØBING-SKJERN: Vajende regnbueflag, farverige kostumer og dunkende basrytmer.

Pride-optog er normalt noget, man forbinder med store folkemængder, der bevæger sig gennem storbyens brolagte gader. Nu er der imidlertid planer om, at en ny pride skal have vestjysk muld eller måske endda sand under fødderne.

Pride i Vest hedder en ny forening i Ringkøbing-Skjern, som vil arbejde for at få en et optog for LGBT+-miljøet til kommunen senest i 2021.

- Vi er en lille forsamling af folk fra hele kommunen, som i efteråret stiftede foreningen, fortæller konstitueret formand Emil Sloth Sig, der også er frivillighedskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Alle kan melde sig

Foreningen har allerede sikret sig et kommunalt tilskud til at afholde en pride, og de store pride-arrangementer i København, Aarhus og Aalborg har givet tilsagn om at støtte den nye i Vestjylland. Priden håber også at få den lokale turistforening Destination Vestjylland med i samarbejdet, så turister også kan inkluderes.

Næste skridt er en stiftende generalforsamling onsdag 11. marts.

- Nu skal vi have åbnet foreningen op for alle, der må have interesse i at være med. Vi vil gerne have flere fra LGBT+-miljøet med i foreningen, siger konstitueret formand Emil Sloth Sig.

Annonce

Pride senest i 2021

Som medlem af Pride i Vest er der god mulighed for at sætte sit aftryk på det kommende arrangement, for rammerne er ikke lagt fast endnu. Det bliver op til den kommende bestyrelse at udfylde dem.

Derfor er der ikke bestemt en placering for priden endnu, så den kan komme til at foregå på brosten eller måske blive Danmarks første strand-pride.

Målsætningen er lige nu en vestjysk pride senest i sommeren 2021.

- Vi vil hellere slå et stort brød op og lave et ordentligt forarbejde end at lave noget forhastet allerede i år. Men hvis vi får nogle energiske folk i bestyrelsen, som er parat til at lave et stort benarbejde, så kan det godt blive før, siger Emil Sloth Sig.

Annonce

Han, hen og hende

Priden skal bruges til at sætte fokus på flere aspekter af LGBT+-miljøet.

- Der er problemer med mental sundhed i LGBT+-miljøet, hvor ensomhed og usund livsstil som rygning, alkoholmisbrug, motionsvaner og risikoadfærd med stofmisbrug fylder mere. Ved at lave en pride vil vi få folk til at føle, at de er del af et inkluderende fællesskab, siger Emil Sloth Sig.

Der skal også gøres op med en fordom om vestjyderne:

”Vi synes, det er vigtigt med en pride i Ringkøbing-Skjern, fordi vi oplever mange fordomme om, at der i Vestjylland ikke er plads til forskellighed, og at vi vestjyder generelt skulle have noget imod mennesker på grund af deres køn, race, etnicitet eller seksualitet. Den fordom vil vi gerne gøre op med. I Ringkøbing-Skjern Kommune er der masser af plads, både i landskabet og i fællesskabet, uanset om du er ham, hen eller hende, om du er hetero, homo eller bi,” lyder det i en udtalelse fra Pride i Vest.

Annonce

Alle er velkomne

Priden bliver dog ikke kun for medlemmer af LGBT+-miljøet. Alle vestjyder vil være indbudt til at tage del i festlighederne

- Det skal ikke være et udstillingsvindue, men gerne noget, som alle kan bakke op om. Vi skal vise, at vi vil hinanden og bakker op om hinanden. Derfor vil vi også gerne have erhvervslivet og foreningsmiljøet med, lyder det fra den konstituerede formand.

Generalforsamlingen finder sted onsdag 11. marts i Medborgerhuset på Herningvej 7A i Ringkøbing, og alle, der gerne vil høre om foreningens arbejde eller selv deltage i pride-arbejdet, er velkomne.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Hvis stormfloden kommer: Sådan vil beredskabet sikre borgernes liv, lemmer og ejendom

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Træskulptører arbejder uden værnemidler: - Vi opfordrer til det, men i sidste ende vælger de selv

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Patienter må blive hos lægerne på Søibergsvej: Ingen tvinges til lægeskift, skønt ny praksis er på vej

Skjern

Derfor er Thomas blevet Remisens ansigt udadtil: Jeg er god til at sælge ideer

Ringkøbing-Skjern

Se billederne af det trælse, smukke sommervejr: Vilde skyer over Vestjylland

Tarm For abonnenter

Mere mystik på det forladte hotel i Lyne: Kunde politianmelder mulig snyd med værelsesudlejning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

80 år: Tove Tarbensen

Vestjylland

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Ringkøbing

Corona-krisen har ramt teltudlejnings-firma hårdt - 2021 tegner til at blive en smule bedre

Hvide Sande For abonnenter

Honza og Veronika har fundet lykken på vestkysten: Tjekkiske caféejere har nu også en strandbar

Ringkøbing-Skjern

Se video: Træskulptører kæmper mod regn og blæst på havnen i Ringkøbing

Annonce