Annonce
Ringkøbing-Skjern

Regionsrådsformand vil lægge vaccination ud til lægerne så ringkøbing-skjern’erne undgår turen til Herning

Regionsrådsformand Anders Kühnau vil have de praktiserende læger til at vaccinere Ringkøbing-Skjern-borgerne fremfor at kræve dem ind på vaccinationscentrene i Herning og Hostebro, Arkivfoto: Flemming Krogh
Bred enighed i regionen om, det er bedre at gøre vaccinationen decentral frem for at kræve folk ind på de syv vaccinationscentre, som ifølge regionsrådsformanden er krævet oprettet af staten.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvor er fornuften i at sende 56.000 borgere fra Ringkøbing-Skjern ud på landevejen til Herning for at blive vaccineret? Var det ikke bedre og mere miljørigtigt at flytte vaccinen ud til borgerne i stedet?

Spørgsmålet, som er rejst af en Dagbladslæser, kommer efter at regionen har indrettet syv vaccinationscentre – blandt andet i Herning og Holstebro – hvor alle skal vaccineres. I første omgang er det sårbare hjemmeboende ældre, som vil blive indkaldt til centrene og må belave sig på at transportere sig dertil. Enten ved egen, pårørendes eller kommunens hjælp.

Regionsrådsformand Anders Kühnau(S) er på linje med læserens forslag om at gøre den store vaccinationsopgave decentral.

- Mit udgangspunkt er, at vi skal have det ud så decentralt som muligt, ideelt set ud til de praktiserende læger, som kan opblande og give vaccinen, siger Kühnau.

Han peger på, at regionen netop har indgået en aftale med de praktiserende læger, hvilket muliggør, at de kan foretage vaccinationerne decentralt.


Mit udgangspunkt er, at vi skal have det ud så decentralt som muligt, ideelt set ud til de praktiserende læger, som kan opblande og give vaccinen.

Anders Kühnau, regionsrådsformand


Annonce

Vi er ved at kigge på det

Formanden kalder etableringen af de syv centrale vaccinationscentre et krav fra staten.

- Det giver også god mening, for det er i de store byer, der bor mange mennesker, men det kan sagtens være, det skal suppleres med decentrale tilbud. Vi er allerede ved at kigge på det, men vi er ikke nået dertil i vores planlægning. Foreløbigt har det været vigtigst at få vaccineret plejehjemsbeboere, siger han.

Annonce

Akutklinikker

Steen Thomsen, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti, mener, det vil være oplagt at genåbne akutklinikkerne som lokale test- og vaccinationssteder. Akutklinikken i blandt andet Ringkøbing er lukket frem til 24. januar på grund af coronapres på sygehusene, som har brug for mandskab.

- Vi vil undersøge, om der skal lægges corona-arbejdsopgaver ud til klinikkerne, når der skal tages stilling til, om de fortsat skal være lukkede. Der vil jo også været travlt på sygehusene i slutningen af januar. Derfor skal vi have åbnet akutklinikkerne igen og givet dem opgaver i forbindelse med coronaen. Ellers kan det få lange udsigter med at få dem åbnet igen, siger Steen Thomsen.

Annonce

Sundhedshuse

Anders Kühnau vil ikke pege på akutklinikkerne som test- og vaccinationscentraler, men vil bringe sundhedshusene i spil.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi bruger sundhedshusene som ramme for, at vi kan foretage vaccinationer. Det er oplagt at bruge de praktiserende læger, enten ved at lade dem vaccinere på sundhedshusene eller i deres egen praksis. Det har jeg ikke lagt mig fast på, siger regionsrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Nej tak til ufinansierede skattelettelser

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce