Annonce
Vestjylland

Regionspolitikerne vil inddrage borgerne mere

Med et fast punkt på de stående udvalgs dagsordener vil regionspolitikerne understøtte og udvikle inddragelsen af borgerne i beslutningsprocesserne. Tegning: Jens Nex
I en seks måneders prøveperiode skal de stående udvalg arbejde med et nyt fast punkt på dagsordenen: "hvordan kan vi eventuelt inddrage borgerne i beslutningsprocessen til dagsordenens øvrige punkter?"
Annonce

Regionen: Politikerne i Region Midtjyllands regionsråd vil gerne i højere grad tage borgerne i regionens 19 kommuner med på råd, inddrage borgerne mere i beslutningsprocesserne for ad den vej at sikre en stærkere fornemmelse af medejerskab af den måde, vi i regionen indretter os på.

Et skridt i den retning tager medlemmerne af hospitalsudvalget som de første, når udvalget mandag 6. januar samles for første gang i det nye år. Da vil et af punkterne på dagsordenen være, at man kigger på samtlige dagsordenens øvrige punkter med henblik på at undersøge, om man med fordel kunne inddrage borgere i de enkelte punkter, og i givet fald hvordan.

- Jeg forestiller mig, at vi, når vi har været gennem alle øvrige punkter, opsummerer og for hvert enkelt punkt snakker om, hvorvidt det vil være relevant med borgerinddragelse i forhold til den videre proces, siger udvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S) og understreger samtidig, at der er tale om et forsøg, eller, som det hedder i oplægget en prøvehandling.

Annonce

Prøvehandling i et halvt år

Prøvehandlingen er en del af resultatet af det arbejde, et midlertidigt udvalg i regionen har lavet i 2019. Udvalget havde som opdrag at finde nye måder at understøtte borgerinddragelse og samskabelse på. Og et af forslagene er altså den nævnte prøvehandling, som i de stående udvalg vil løbe et halvt år frem.

Perioden er dog delt op i to, således at hospitalsudvalget og psykiatri- og socialudvalget vil have borgerinddragelse på som fast punkt i januar, februar og marts, mens udvalget for regional udvikling samt udvalget for de nære sundhedstilbud forsøger sig i april, maj og juni.

Herefter samles erfaringerne, og i efteråret vil man evaluere på hele projektet med henblik på mere permanente arbejdsgange.

- Det er jo ikke fordi, vi ikke tidligere har inddraget borgerne. Men det her er altså et forsøg på at finde nogle rutiner, der kan sikre, at vi altid, hvor det er relevant, får hørt borgerne på den rigtige måde, siger Henrik Gottlieb Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce