Annonce
Ringkøbing-Skjern

Regionsbudget på vestjysk

Marianne Karlsmose, Regionsrådsmedlem, Kristendemokraterne. Tarm.
Annonce

Læserbrev: Region Midtjylland har landet et budget for 2021. For KD har det været en væsentlig prioritet at sikre flyttehjælp til Gødstrup, så vores nye sygehus kan få den bedst mulige start. Vi er også glade for, at både kunst, kirkerum og tablets sikrer, at tankerne kan afledes for det menneske, der er indlagt.

Det nære sundhedsvæsen er vigtig for det enkelte menneske i sundhedsvæsen. Det, der ikke er svært, skal være nært, og derfor er det godt, at vi styrker sundhedshusene og mobile enheder tæt på borgerne - her skal psykiatrien også i højere grad tænkes med ind.

Det enkelte menneske skal uanset hvor vi bor og hvad vi fejle have den rette og gode behandling, derfor er det godt, at vi bliver bedre til at arbejde på tværs af diagnoser og på tværs af sektorer.


Bæredygtighed gennemsyrer desuden budgetaftalen, så regionen løfter sin del for at skabe mere bæredygtige byggerier og drift.

Marianne Karlsmose


Livet varer hele livet, men desværre fortsættes behandlingen nogle gange for længe, hvilket rammer både livskvalitet og livslængde og ødelægger muligheden for at få en bedre afslutning på livet - måske på et hospice. Det groteske er nemlig, at de negative bivirkninger nogle gange overstiger virkning af en behandling. Det er ikke godt nok. KD er derfor glad for, at budgetaftalen sætter fokus på, at den livsnødvendige samtale om behov og ønsker til den sidste tid SKAL tages tidligere. Viden om palliativ behandling skal udbredes langt mere, og det er Ringkøbing-Skjern også i fuld gang med til gavn for både den døende og pårørende.

Familien er presset, når et barn er for tidligt født og indlagt, derfor er det uacceptabelt, at der samtidig kan følge en stor regning med til den ikke-medindlagte forælder til betaling for mad og overnatning. Her er det lykkedes at få afsat 3,5 mio. kr. til et opgør med denne brugerbetaling - det er god familiepolitik.

Bæredygtighed gennemsyrer desuden budgetaftalen, så regionen løfter sin del for at skabe mere bæredygtige byggerier og drift.

Alt i alt er det lykkedes at få et budget, som jeg som vestjyde og kristendemokrat kan være godt tilfreds med. Hvis duhar komment arer eller spørgsmål, så er du altid er velkommen til at kontakte mig. God dag i det vestjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce