Annonce
Ringkøbing-Skjern

Regionsbudget på vestjysk

Marianne Karlsmose, Regionsrådsmedlem, Kristendemokraterne. Tarm.

Læserbrev: Region Midtjylland har landet et budget for 2021. For KD har det været en væsentlig prioritet at sikre flyttehjælp til Gødstrup, så vores nye sygehus kan få den bedst mulige start. Vi er også glade for, at både kunst, kirkerum og tablets sikrer, at tankerne kan afledes for det menneske, der er indlagt.

Det nære sundhedsvæsen er vigtig for det enkelte menneske i sundhedsvæsen. Det, der ikke er svært, skal være nært, og derfor er det godt, at vi styrker sundhedshusene og mobile enheder tæt på borgerne - her skal psykiatrien også i højere grad tænkes med ind.

Det enkelte menneske skal uanset hvor vi bor og hvad vi fejle have den rette og gode behandling, derfor er det godt, at vi bliver bedre til at arbejde på tværs af diagnoser og på tværs af sektorer.

Annonce


Bæredygtighed gennemsyrer desuden budgetaftalen, så regionen løfter sin del for at skabe mere bæredygtige byggerier og drift.

Marianne Karlsmose


Livet varer hele livet, men desværre fortsættes behandlingen nogle gange for længe, hvilket rammer både livskvalitet og livslængde og ødelægger muligheden for at få en bedre afslutning på livet - måske på et hospice. Det groteske er nemlig, at de negative bivirkninger nogle gange overstiger virkning af en behandling. Det er ikke godt nok. KD er derfor glad for, at budgetaftalen sætter fokus på, at den livsnødvendige samtale om behov og ønsker til den sidste tid SKAL tages tidligere. Viden om palliativ behandling skal udbredes langt mere, og det er Ringkøbing-Skjern også i fuld gang med til gavn for både den døende og pårørende.

Familien er presset, når et barn er for tidligt født og indlagt, derfor er det uacceptabelt, at der samtidig kan følge en stor regning med til den ikke-medindlagte forælder til betaling for mad og overnatning. Her er det lykkedes at få afsat 3,5 mio. kr. til et opgør med denne brugerbetaling - det er god familiepolitik.

Bæredygtighed gennemsyrer desuden budgetaftalen, så regionen løfter sin del for at skabe mere bæredygtige byggerier og drift.

Alt i alt er det lykkedes at få et budget, som jeg som vestjyde og kristendemokrat kan være godt tilfreds med. Hvis duhar komment arer eller spørgsmål, så er du altid er velkommen til at kontakte mig. God dag i det vestjyske.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce