Vestjylland

Regions-politiker efter sygehus-fyringer: Forklaringen skal være god - ellers risikerer direktionen selv fyring

Jørgen Winther (V) er personligt parat til at diskutere en fyring af de, der fyrede hospitalsledelsen i Viborg, medmindre de mandag kan forklare, hvorfor fyringerne var nødvendige. Arkivfoto

Venstrepolitiker Jørgen Winther vil have løftet dynen, så hele regionsrådet kan se, hvad der reelt ligger bag fyringen af hospitalsledelsen i Viborg.

VIBORG: Venstres grand old man i regionsrådet og tidligere sundhedsordfører i Folketinget, Jørgen Winther, tager nu bladet fra munden i sagen om de to fyrede sygehusdirektører fra Regionshospitalet Viborg.

I et åbent brev til regionsrådsformand Anders Kühnau (S), forlanger han, at hele regionsrådet bliver orienteret om baggrunden for fyringerne allerede på mandag 17. september, hvor regionsrådet i forvejen har et planlagt møde i Horsens.

Og er forklaringen ikke god nok, så bør det ifølge Jørgen Winther koste både Jacob Steengaard Madsen og Ole Thomsen jobbet.

Som henholdsvis regionsdirektør og koncerndirektør udgør de den øverste ledelse i Region Midtjylland. Og det er dem, der har besluttet at fyre nu tidligere hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

- Orienteringen til os politikere har været alt for ringe i denne sag. På nuværende tidspunkt ved jeg ikke andet, end at der tilsyneladende har været forskellige opfattelser af, hvordan regionen skal udvikle sig. Det er altså ikke fyringsgrund i min verden, og det har jeg sagt direkte til Ole Thomsen (koncerndirektør, red). Jeg sagde, "du må hellere have en god forklaring, ellers så risikerer du selv at blive fyret på det her", siger Jørgen Winther.

Fyrede ledelsen

Sagen startede med et brag mandag 10. september, da regionen udsendte en kortfattet pressemeddelelse, der fortalte, at hospitalsledelsen i Viborg var blevet afskediget på grund af forskellige syn på den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet.

Hvad det betyder konkret? Vides ikke. Hverken de fyrede eller direktionsledelsen ville komme ind på de nærmere detaljer på grund af den fratrædelsesaftale, der var blevet lavet.

Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen forklarede dog, at forholdet mellem koncernledelsen og hospitalet i Viborg havde haltet gennem nogle måneder, fordi Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen tilsyneladende ikke ville falde ind i geled og arbejde efter regionens overordnede strategi.

Hvad dét så betyder? Tja...

Jørgen Winther ved det heller ikke. Men han vil have en forklaring på mandag.

Må frit kunne ytre sig

- Jeg taler kun på egne vegne, ikke på hele Venstres. Men det er en meget principiel sag det her. Vi er nødt til at kunne have en fri dialog om, hvordan vi gør tingene. Vi må ikke styre regionen gennem frygt, hvor folk ikke tør sige deres mening, men det risikerer at blive resultatet af de her fyringer, mener Jørgen Winther.

Regionsrådet mødes mandag til et planlagt temamøde, hvor dagsordenen er et besøg på Regionshospitalet Horsens, og allerede få timer efter, at Jørgen Winther trykkede "send" på sin skrivelse, var der svar fra Anders Kühnau.

- Jeg har fået at vide, at punktet kommer på som det første på mandag, og at vi får mulighed for at stille spørgsmål direkte til direktionen. Så vidt så godt. Så håber jeg bare, at de kommer med en fornuftig redegørelse. Gør de det, så bliver de selvfølgelig siddende. Hvis ikke, så er det noget, vi kommer til at gå videre med. Venstre holder gruppemøde allerede mandag eftermiddag, siger Jørgen Winther.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce