Annonce
Vestjylland

Regions-politiker efter sygehus-fyringer: Forklaringen skal være god - ellers risikerer direktionen selv fyring

Jørgen Winther (V) er personligt parat til at diskutere en fyring af de, der fyrede hospitalsledelsen i Viborg, medmindre de mandag kan forklare, hvorfor fyringerne var nødvendige. Arkivfoto

Venstrepolitiker Jørgen Winther vil have løftet dynen, så hele regionsrådet kan se, hvad der reelt ligger bag fyringen af hospitalsledelsen i Viborg.

VIBORG: Venstres grand old man i regionsrådet og tidligere sundhedsordfører i Folketinget, Jørgen Winther, tager nu bladet fra munden i sagen om de to fyrede sygehusdirektører fra Regionshospitalet Viborg.

I et åbent brev til regionsrådsformand Anders Kühnau (S), forlanger han, at hele regionsrådet bliver orienteret om baggrunden for fyringerne allerede på mandag 17. september, hvor regionsrådet i forvejen har et planlagt møde i Horsens.

Og er forklaringen ikke god nok, så bør det ifølge Jørgen Winther koste både Jacob Steengaard Madsen og Ole Thomsen jobbet.

Som henholdsvis regionsdirektør og koncerndirektør udgør de den øverste ledelse i Region Midtjylland. Og det er dem, der har besluttet at fyre nu tidligere hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

- Orienteringen til os politikere har været alt for ringe i denne sag. På nuværende tidspunkt ved jeg ikke andet, end at der tilsyneladende har været forskellige opfattelser af, hvordan regionen skal udvikle sig. Det er altså ikke fyringsgrund i min verden, og det har jeg sagt direkte til Ole Thomsen (koncerndirektør, red). Jeg sagde, "du må hellere have en god forklaring, ellers så risikerer du selv at blive fyret på det her", siger Jørgen Winther.

Annonce

Fyrede ledelsen

Sagen startede med et brag mandag 10. september, da regionen udsendte en kortfattet pressemeddelelse, der fortalte, at hospitalsledelsen i Viborg var blevet afskediget på grund af forskellige syn på den strategiske ledelse og udvikling af sundhedsvæsenet.

Hvad det betyder konkret? Vides ikke. Hverken de fyrede eller direktionsledelsen ville komme ind på de nærmere detaljer på grund af den fratrædelsesaftale, der var blevet lavet.

Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen forklarede dog, at forholdet mellem koncernledelsen og hospitalet i Viborg havde haltet gennem nogle måneder, fordi Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen tilsyneladende ikke ville falde ind i geled og arbejde efter regionens overordnede strategi.

Hvad dét så betyder? Tja...

Jørgen Winther ved det heller ikke. Men han vil have en forklaring på mandag.

Må frit kunne ytre sig

- Jeg taler kun på egne vegne, ikke på hele Venstres. Men det er en meget principiel sag det her. Vi er nødt til at kunne have en fri dialog om, hvordan vi gør tingene. Vi må ikke styre regionen gennem frygt, hvor folk ikke tør sige deres mening, men det risikerer at blive resultatet af de her fyringer, mener Jørgen Winther.

Regionsrådet mødes mandag til et planlagt temamøde, hvor dagsordenen er et besøg på Regionshospitalet Horsens, og allerede få timer efter, at Jørgen Winther trykkede "send" på sin skrivelse, var der svar fra Anders Kühnau.

- Jeg har fået at vide, at punktet kommer på som det første på mandag, og at vi får mulighed for at stille spørgsmål direkte til direktionen. Så vidt så godt. Så håber jeg bare, at de kommer med en fornuftig redegørelse. Gør de det, så bliver de selvfølgelig siddende. Hvis ikke, så er det noget, vi kommer til at gå videre med. Venstre holder gruppemøde allerede mandag eftermiddag, siger Jørgen Winther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce