Annonce
Skjern

Regionen reagerer: Opretter testcenter i Skjern – men ikke med lyntest og kun én uge

Lukningen af Falcks lyntestcenter i Skjern møder massiv kritik af borgere og erhvervsliv, der ønsker mulighed for at få en corona-attest med kort varsel. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Regionen træder til og vil tilbyde de langsommelige pcr-coronatests, når lyntestcentret på søndag lukker. Regionens testtilbud skal foreløbig vare en uge.
Annonce

Skjern: Det massive pres på regionen om fortsat at tilbyde coronatest i Skjern ser ud til at bære frugt – dog i en beskåret udgave.

Når Falck den 31. januar efter aftale lukker sit lyntestcenter i kulturcentret, vil regionen træde til og tilbyde pcr-tests. Foreløbig frem til søndag den 7. februar. Regionen vil kunne udføre mellem 225 og 450 tests dagligt, men da det er pcr-test med podning i halsen, skal der bestilles tid på forhånd, lige som svaret kan være op til 48 timer undervejs.

På lyntestcentret, der har været i drift siden 17. december, kan borgere komme ind fra gaden og i løbet af 15 minutter få svar.

Den service sætter erhvervslivet pris på, da det muliggør, at eksterne håndværkere og konsulenter kan fremvise en negativ coronatest med kort varsel og få adgang til virksomheder, hvor de skal løse bestilte opgaver.

Annonce

Opfylder ikke vores ønske

Politikerne i økonomiudvalget er her til morgen blevet orienteret om forlængelsen.

- Det opfylder ikke vores ønske om en fast base, hvor man kan få tilbudt en lyntest. Det er vigtigt at have den mulighed for teknikere og montører, der skal være med til at holde vores erhvervsvirksomheder i gang. Det duer ikke, at man skal køre 40 kilometer for at få lavet en lyntest, når statsministeren siger 'vi skal testes og testes og testes',  siger viceborgmester Søren Elbæk (S).


Det duer ikke, at man skal køre 40 kilometer for at få lavet en lyntest, når statsministeren siger 'vi skal testes og testes og testes'.

Søren Elbæk, viceborgmester


Han skrev søndag morgen til partifællen og regionsrådsformand Anders Kühnau og bad ham revurdere lukningen af testcentret. Også Jørgen Byskov fra DF har bedt en partifælle i regionsrådet rejse spørgsmålet.

Annonce

Mobile enheder

Lyntestcentret i kulturcentret skal erstattes af mobile testenheder, der også tilbyder lyntests, og som kan sættes ind efter behov på forskellige lokationer rundt i kommunen.

Ifølge Dagbladets oplysninger forhandler regionen i øjeblikket med Ringkøbing-Skjern om, hvorvidt noget af testkapaciteten i de mobile enheder kan gøres stationære og dermed imødekomme kommunens ønske om en fast base for lyntests.

De mobile enheder skal drives af Carelink og SOS International, der vandt udbuddet foran Falck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Højeste antal smittede i ni dage, men smittetrykket er stadig lavt

Annonce