Annonce
Vestjylland

Regionen rækker coronaramt kulturliv en hjælpende hånd

Scenarier som dette fra Smukfest i Skanderborg må vi nok vente lidt på igen at opleve. Men har man gode ideer til kreative alternativer til den slags oplevelser, er der nu penge at hente til realiseringen. Foto: Bent Midstrup/Nf-Nf/Ritzau Scanpix
Regionsrådet har besluttet, at hovedparten af de regionale kulturudviklingsmidler i 2020 målrettes mod udviklingsprojekter, der kan hjælpe kulturlivet tilbage i omdrejninger efter coronakrisen.
Annonce

Regionen: Kulturlivet har om nogen haft det hårdt under corona-krisen, som har betydet aflyste arrangementer, lukkede døre og ingen indtægter for museer, teatre, festivaler, spillesteder og andre kulturinstitutioner. Det er bagrunden for, at Regionsrådet i Region Midtjylland netop har besluttet at afsætte størstedelen af regionens kulturbudget for 2020 til akut corona-hjælp. Med andre vil hovedparten af de regionale kulturudviklingsmidler i 2020 blive målrettet aktører, som er med til at skabe liv og nye aktiviteter på kulturområdet under de nuværende omstændigheder. Puljen består af i alt 9,5 millioner kroner i 2020. - Gennem de seneste måneder er det i høj grad digitale kulturoplevelser, der har samlet os og skabt mening i en tid, der har sat fællesskabet på prøve. Det er med til at understrege værdien af et levende og varieret kulturliv. Det har vi heldigvis her i Region Midtjylland, og det vil vi som region naturligvis gøre vores til, at vi også har på den anden side af den aktuelle krise, siger formand for regionsrådet, Anders Kühnau (S).

Om regionale kulturmidler

Den samlede pulje til kulturudvikling er på 10,7 millioner kroner om året.

Udover kulturudviklingsmidlerne bruges puljen bl.a. på finansiering af samarbejdet med alle de midtjyske kommuner i Europæisk Kulturregion og den internationale indsats Genvej til Europa.

Der søges også efter kulturprojekter inden for indsatsområdet "Kultur og landdistrikter". Hertil er der afsat en økonomisk ramme på i alt 750.000 kr.

Region Midtjylland har desuden en ny regional kulturpolitik på vej. Den er i øjeblikket under udvikling og præsenteres senere på året.

Find rapporten "Digital kultur i en corona-tid på: www.rm.dk/om-os/aktuelt/nyheder/nyheder-2020/april20/ny-rapport-corona-krisen-gor-kulturen-digital/

Annonce

Efterlyser nye bud

I løbet af corona-krisen har flere kunstnere og kulturinstitutioner eksperimenteret med nye, kreative måder at skabe kunstoplevelser og kulturformidling på.

I april præsenterede Region Midtjylland rapporten "Digital kultur i en coronatid" der samler erfaringer og gode råd fra syv kulturaktører, som var hurtige til at skabe digitale initiativer i corona-krisens første tid. Og der er fortsat behov for innovative løsninger på, hvordan der kan skabes kulturoplevelser og ny udvikling på området – både under de nuværende begrænsninger og i fremtiden. Det er netop for at hjælpe eventuelt nye ideer på vej, at regionspolitikerne nu stiller næsten ti millioner kroner til rådighed for kreative sjæle.

- Vi skal stadig holde afstand og ved endnu ikke, hvornår vi igen kan samles i store forsamlinger, så corona-situationen kalder på en gentænkning af de måder, vi er vant til at opleve kunst og kultur på. Samtidig har de første erfaringer vist, at krisen også er med til at skabe udvikling og nye tilgange, og det er netop det, regionens kulturmidler skal understøtte, siger Jørgen Nørby (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce