Annonce
Ringkøbing-Skjern

Regionen giver milliontilskud: Nu skal lokale studerende arbejde mere med bæredygtighed i undervisningen

Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern skal være tovholder på projektet Save your future. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Bæredygtige gymnasiefester, opgaver om klimaet og besøg på lokale erhvervsvirksomheder bliver muligt med 3,4 millioner kroner, som Region Midtjylland har tildelt en række uddannelser med Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern i spidsen.
Annonce

SKJERN: Klimaet bekymrer de unge, og det mærker man på Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, hvor bæredygtighed og klima nu får en endnu større plads på skemaet.

Det sker med hjælp fra et tilskud fra Region Midtjylland, der netop har bevilliget 13,8 millioner kroner til uddannelsesområdet og en lang række projekter.

I samarbejde med Herningsholm HTX og HHX, Tradium HTX i Randers, Holstebro Tekniske Gymnasium og Skive College HTX og HHX har Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern fået tildelt 3,4 millioner kroner til projektet Save your future.

Den samlede projektsum er på 4,5 millioner kroner, og det er Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, der er udnævnt som tovholder på projektet, der begynder efter nytår og varer frem til 2022.

Målet er at få unge til at interessere sig for de job, der findes inden for teknologi og naturvidenskab.

- Det er godt at gå sammen om at få det ind på gymnasierne, siger Louise Virginia Hansen, fundraiser hos Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

Projektet bliver spredt jævnt ud over undervisningen hos HTX og HHX. I puljetimerne kan elever skrive opgaver om klimamæssige problemstillinger.

Der kan oprettes et miljøråd på skolerne, der er en slags elevråd, som ser på skolens bæredygtighed. Festerne, der er de store begivenheder i de år, kan holdes på en bæredygtig måde.

Endelig kan man i kontakten med erhvervslivet komme ud og se, hvordan virksomheder arbejder med klima og bæredygtighed, og modsat kan eleverne løse opgaver, som tager konkret udgangspunkt i virksomhedens behov.

- På den måde kan man få eleverne ud og se på erhvervslivet, og de kan arbejde med noget, der bekymrer dem. Det handler om, at det er helt okay, at de ikke kan løse alle verdens klimaudfordringer i morgen, men at de kan gøre noget i hverdagen. Det gør dem til bedre samfundsborgere, forklarer Louise Virginia Hansen.

Totalt set har 15 projekter opnået støtte fra Region Midtjylland, og Save your future er det projekt, der har opnået mest i støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Ringkøbing-Skjern

Ny strategi: Ansatte i hjemmeplejen og på ældrecentre bliver tilbudt corona-test

Annonce