Annonce
Ringkøbing-Skjern

Regionen giver milliontilskud: Nu skal lokale studerende arbejde mere med bæredygtighed i undervisningen

Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern skal være tovholder på projektet Save your future. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Bæredygtige gymnasiefester, opgaver om klimaet og besøg på lokale erhvervsvirksomheder bliver muligt med 3,4 millioner kroner, som Region Midtjylland har tildelt en række uddannelser med Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern i spidsen.

SKJERN: Klimaet bekymrer de unge, og det mærker man på Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, hvor bæredygtighed og klima nu får en endnu større plads på skemaet.

Det sker med hjælp fra et tilskud fra Region Midtjylland, der netop har bevilliget 13,8 millioner kroner til uddannelsesområdet og en lang række projekter.

I samarbejde med Herningsholm HTX og HHX, Tradium HTX i Randers, Holstebro Tekniske Gymnasium og Skive College HTX og HHX har Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern fået tildelt 3,4 millioner kroner til projektet Save your future.

Den samlede projektsum er på 4,5 millioner kroner, og det er Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, der er udnævnt som tovholder på projektet, der begynder efter nytår og varer frem til 2022.

Målet er at få unge til at interessere sig for de job, der findes inden for teknologi og naturvidenskab.

- Det er godt at gå sammen om at få det ind på gymnasierne, siger Louise Virginia Hansen, fundraiser hos Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

Projektet bliver spredt jævnt ud over undervisningen hos HTX og HHX. I puljetimerne kan elever skrive opgaver om klimamæssige problemstillinger.

Der kan oprettes et miljøråd på skolerne, der er en slags elevråd, som ser på skolens bæredygtighed. Festerne, der er de store begivenheder i de år, kan holdes på en bæredygtig måde.

Endelig kan man i kontakten med erhvervslivet komme ud og se, hvordan virksomheder arbejder med klima og bæredygtighed, og modsat kan eleverne løse opgaver, som tager konkret udgangspunkt i virksomhedens behov.

- På den måde kan man få eleverne ud og se på erhvervslivet, og de kan arbejde med noget, der bekymrer dem. Det handler om, at det er helt okay, at de ikke kan løse alle verdens klimaudfordringer i morgen, men at de kan gøre noget i hverdagen. Det gør dem til bedre samfundsborgere, forklarer Louise Virginia Hansen.

Totalt set har 15 projekter opnået støtte fra Region Midtjylland, og Save your future er det projekt, der har opnået mest i støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Kvinde hørte tyv luske rundt

Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Vestjylland

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce