Annonce
Vestjylland

Region Midtjylland har taget eget centrallager i brug

De første varer fra Region Midtjyllands nye fælles regionslager, Regionslager Midt, er netop sendt ud til det første af regionens hospitaler. Foto: Niels Aage Skovbo.
Fremover skal leverandører af medicin og hospitalsudstyr med mere udelukkende levere til Regionslager Midt. Herfra bliver varerne så fordelt til blandt andet de forskellige sygehuse, til administrationen samt til praktiserende læger.

Regionen: Beslutningen om at etablere et fælles lager for alle sygehuse i Region Midtjylland blev taget for knap to år siden, og de første varer er netop blevet sendt fra Regionslager Midt i Horsens til Regionshospitalet Horsens. Fremover vil samtlige regionens sygehuse blive forsynet fra centrallageret med medicin, bleer, kanyler og hvad man ellers bruger på et sygehus.

- Med afsendelse af den første leverance fra det nye regionslager har vi nået en vigtig milepæl i forhold til at opnå en mere strømlinet og professionel vareforsyning både til vores egne matrikler og til regionens praktiserende læger. Det giver god mening at centralisere vareforsyningsområdet, for når man har ting liggende på forskellige lagre, så har man ikke så stor udnyttelsesgrad, som hvis man har alt på et sted. Med ét lager kan vi lave flere samlede indkøb, og det kommer vi til at spare penge på, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

I første omgang er det altså sygehuset i Horsens, som er koblet på det nye lager. Men regionens øvrige hospitaler, institutioner, administration og de praktiserende læger bliver koblet på Regionslager Midt i løbet af 2019 og første halvdel af 2020.

Annonce

Forventer millionbesparelse

I Region Midtjylland vurderer man, at ikke blot leveringssikkerheden vil få et løft med det nye lager. Der vil også være penge at spare. Faktisk forventer man årligt at kunne spare cirka 35 millioner kroner.

- Stordriftsfordelene ved at drive et fælles lager frem for flere mindre lagre er beregnet til 5 millioner kroner årligt, men hertil kommer, at regionen fremover kan opnå bedre priser på indkøb af varer, fordi regionens mange vareleverandører går fra hyppige og små leverancer til mange leveringsadresser i regionen til færre og store leverancer til kun én adresse i regionen, nemlig regionslageret. Det sparer vareleverandørerne for transport og forbedrer deres planlægning, hedder det i en pressemeddelelse fra regionen.

Og det er altså disse ekstra rabatter, som man i regionen vurderer til en samlet værdi af 30 millioner kroner. Videre bemærkes det, at regionen med sit nye lager også vil udlede mindre CO2, idet der ikke skal køres nær så mange kilometer med lastbiler.

Regionslager Midt er etableret i et tæt partnerskab med logistikvirksomheden DKI Logistics, der har udvidet deres lager ved Horsens, efter at de vandt opgaven med regionslageret. Det er DKI Logistics, der har ansvaret for både lagerdrift og transport af varer fra lageret til regionens og de praktiserende lægers matrikler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce