Annonce
Vestjylland

Region Midtjylland brugte hverken for lidt eller for meget i 2019

Ikke mindst udfordringer på Aarhus Universitetshospital medvirkede til, at Region Midtjylland i 2019 var presset på økonomien. Men takket være sparevilje, idérigdom og i det hele taget en kæmpeindsats fra alle ansatte lykkedes det ifølge regionsformand Anders Kühnau at få regnskabet til at balancere. Foto: Henning Bagger
Bundlinjen for regionens årsregnskab viser et et overskud på 24,6 millioner kroner svarende til blot én promille af det samlede budget. Man har således stort set ramt plet, hvilket afføder ros fra rådsformanden til de omkring 30.000 medarbejdere.
Annonce

Regionen: Når det endelige regnskab, som det er tilfældet med 2019, kun rammer én promille ved siden af et driftsbudget på godt 24,5 milliarder kroner, så skyldes det først og fremmest både sparsommelighed og en kæmpemæssig indsats fra regionens mange medarbejdere.

Det mener regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en kommentar til Region Midtjyllands årsregnskab, som netop er offentliggjort. Regnskabsresultatet betyder, at Region Midtjylland overholder budgetloven og økonomiaftalen med regeringen.

- Når man tænker på, hvor pressede vi var i 2019, er det fantastisk godt ramt! Og jeg er ikke i tvivl om, at det vi ser her er resultatet af en imponerende fælles indsats for at få en meget stram økonomi til at nå sammen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Videre roser han den helt nødvendige opfindsomhed, sparsommelighed og vilje til at finde løsninger.

- Sagen er jo, at årsregnskabet er en gennemsnitlig betragtning, som dækker over, at særligt Aarhus Universitetshospital i 2019 havde økonomiske problemer. Dem har vi også fælles fokus på i 2020, for universitetshospitalet er en af krumtapperne i såvel Region Midtjyllands som hele landets sundhedsvæsen, siger Anders Kühnau.

Annonce

Viborg sparede

Aarhus Universitetshospital ender med et merforbrug på 165,7 millioner kroner, hvilket er små 10 millioner mindre en forventet. Det skyldes ifølge regnskabsmeddelelsen primært, at man har ført nogle øremærkede midler videre ind i 2020.

Hospitalsenhed Midt ender med et mindreforbrug på 45 millioner kroner, og det mindre forbrug skyldes blandt andet tilbageholdenhed på afdelinger og centre som følge af besparelser i 2019 og 2020, ligesom udgifterne til blandt andet energi og husleje har være lavere end ventet. Hertil kommer, at der har været sparet op til at flytte ind i det nye akutcenter. En flytning, som betegnes som vellykket uden at bruge alle de afsatte flyttemidler.

For både Aarhus Universitetshospital og Hospitalsenhed Midt gælder det, at der stadig udestår nogle interne korrektioner, som ventes afklaret, når regionsrådet efter planen behandler regnskabet for 2019 på sit møde 29. april.

Regnskaber for både socialområdet og for regional udvikling balancerer også fint i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bar, sognegård og fitnesscenter ramt: Coronaen blusser op i Ringkøbing-Skjern

Annonce