Annonce
Debat

Regeringsudspil vil sikre fornyelse og forskønnelse af vores bymidter

Læserbrev: Vi har brug for, at vores små og mellemstore byer har gode, lokale samlingspunkter. En gågade med et velfungerende butiksliv og en bymidte med spisesteder og kommunale tilbud, som bibliotek eller aktivitetscentre, der kan samle byens borgere og gøre centrum til et dejligt sted at være.

I Danmark har vi har desværre nogle steder set en udvikling, hvor små og mellemstore byer oplever, at butiksvinduer står tomme i den lokale gågade. Eller hvor storcentre i omegnen har overtaget store dele af det lokale handelsliv. Allerede nu kan vi se, at onlinehandlen stiger i hastig fart. En udvikling som formentligt kun vil være stigende i de kommende år.

Derfor er jeg glad for, at regeringen i udspillet ”Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund” har prioriteret, at små og mellemstore byer skal have en attraktiv og god bymidte. Regeringen vil blandt andet give tilskud til, at byens centrum bliver fornyet og forskønnet. Det kan puste liv i trætte butiksfacader og skabe lokale samlingspunkter til glæde for borgerne, og hvor butikker og spisesteder kan se muligheder i at åbne op.

Annonce

Jeg mener, at vi skal skabe gode muligheder i centrum. Blandt andet ved at etablere lokale velfærdscentre i bymidten, som er noget af det, regeringen lægger op til. Der skal blandt andet afsættes midler til at bygge biblioteker i centrum. Et bibliotek og andre kommunale tilbud kan fungere som et lokalt samlingspunkt. Derfor mener jeg, at lokale velfærdscentre med for eksempel aktivitetscentre eller borgerservice, kan bidrage til, at flere søger mod centrum. Det kan samtidig skabe mulighed for, at butikker såvel som restauranter ser muligheder i at placere sig centralt, hvor borgerne alligevel kommer.

Vi skal i det hele taget til at tænke helhedsorienteret, når vi udvikler vores byer. Derfor er jeg glad for, at regeringen ønsker at stille krav om, at den enkelte kommune skal lave en kommuneplan, der indeholder en plan for bymidten. Det er ikke nok at forholde sig til, hvordan man sikrer detailhandel. Der skal være gode samlingssteder, servicefunktioner og naturligvis et godt handelsliv. For det er i det sammenspil, at styrker vi den enkelte by.

Jeg ser frem til, at vi igen får levende og gode samlingspunkter i både provinsbyer og landdistrikter i hele landet. Derfor er jeg glad for, at regeringen sætter ind med gode og konkrete initiativer, som igen kan få de centrale gader i byerne til at fungere som det lokale mødested og handelsområde. I flere vestjyske provinsbyer er vi allerede nået et langt stykke af vejen med at skabe gode og attraktive bymidter, der samler byens borgere.


Regeringen vil blandt andet give tilskud til, at byens centrum bliver fornyet og forskønnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce