Danmark

Regeringsmagt har en pris

Christian Juhl

Politik: Bertel Haarder skoser 6. februar i avisen Danmark Mette Frederiksen, fordi hun vil komme til at give indrømmelser på udlændingeområdet, hvis hun vil være statsminister.

I det spørgsmål tror jeg Bertel Haarder har ret.

Men man skal som bekendt ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus, Bertel Haarder.

Den nuværende Venstre-regering har for at beholde regeringsmagten måttet lade sig trække rundt i manegen af Dansk Folkeparti i det ene groteske forslag efter det andet.

Lad mig blot nævne enkelte af den nuværende regerings beslutninger, der har til formål at ydmyge og gøre det svært for udlændinge at være en del af det danske samfund:

En opstrammet integrationsydelse, der skaber børnefattigdom i de familier, der skal leve af den.

Krav m at afviste asylansøgere skal bo på en øde ø, og krav om at børn skal opholde sig under skadelige vilkår i udrejselejrene.

Krav om, hvilken hovedbeklædning man må gå med, hvilken mad man må spise i daginstitutioner, og om man skal give hånd.

Stop for modtagelse af Danmarks andel af FNs kvoteflygtninge. Det er syge, gamle og enlige mødre med børn, som FN udvælger i flygtningelejrene blandt de allermest udsatte.

Det er politik, som Bertel Haarder ville have afvist for bare få år siden, men som har været prisen for, at Lars Løkke Rasmussen har kunnet være statsminister.

Prisen er høj, når man vil basere en regering på Dansk Folkepartis stemmer.

Hvis muligheden opstår efter en valg, skal vi hurtigst muligt have annulleret flest mulige af de mere end 100 kyniske og inhumane beslutninger, som Bertel Haarder og hans regering har taget.

0/0
Annonce
Danmark For abonnenter

Hjemme igen efter terrorbomberne: Vi føler os heldige

Annonce
Annonce
Danmark

Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen: Markant færre børn på Steinerskoler er vaccineret mod mæslinger

Danmark

Se kortet: Så mange børn er vaccineret i din kommune

Danmark

Se video og billeder: Legende delfiner og hval dukkede op ved dansk kutter

Erhverv For abonnenter

Få overblikket over VUC's problemer

Debat

Det eneste, det giver mening at stemme på, er miljøet

I tirsdags holdt vi børnefødselsdag for mine to mellemste, som fylder syv i påsken. Det var en skøn fest i sol og vind. Der kom 18 børn og ti forældre; vi spiste frokost i laden, drog på skattejagt ved vandet, og timerne gik med leg og snak, så vi efterfølgende var glade og trætte på allerbedste vis. Det var med andre ord en ganske almindelig børnefødselsdag, og alligevel slog det mig, at meget er sket på de bare ti år, der er gået, siden vi holdt sådan én første gang. Forandringen handler om den måde, vi behandler os selv og vores planet, og det breder sig som ringe i vores måde at prioritere og tænke på. Samtlige gaver i tirsdags var således enten genbrugte eller hjemmelavede, og den spaghetti bolonaise, vi spiste til frokost, bestod af 80 procent grøntsager - alt sammen økologisk eller af egen avl, naturligvis. De små gæster forventede ikke farvestrålende slikposer, men var glade for den ene ispind de fik hver, og ellers blev der spist danske gulerodsstænger og agurker på stribe. Hvor end jeg ser hen i min omgangskreds, er det den vej, udviklingen bevæger sig: Væk fra blindt forbrug, meningsløs travlhed og konkurrence og i retning af frihed, overskuelighed og omsorg. Vi vil gerne være sammen; vil gerne købe brugt og købe mindre generelt, og helt grundlæggende er der ikke meget, vi ikke vil gøre for at hjælpe jordkloden i balance, men vi føler også alle sammen en overvældende magtesløshed i kampen for en mere bæredygtig fremtid. For hvad skal vi hver især stille op, når udfordringerne er så store, og intet politisk lader til at støtte tilstrækkeligt op om den nødvendighed vi så småt ser i øjnene? ”Den ene nabo undlader at flyve, og cykler til arbejde i stedet for at køre bil, mens den anden dropper kød, og ikke vasker sit hår med shampoo”, sagde en af vores gæster rundt om bålet til fødselsdagen. ”Men hver og én giver vi efterhånden op, når vi oplever, at det ikke gør en reel forskel. Så længe hver enkelt dansker udleder seks gange mere CO2 årligt, end jorden kan klare, kan vi ikke løfte opgaven selv, og det føles håbløst.” Vi må have politikerne på banen, for der er behov for en reel, klimavenlig lovgivning og langt mere realistiske rammer at bevæge os indenfor. Op med prisen på kød og på alle fødevarer, som produceres under forurenende og uetiske forhold. Op med prisen på alt det, der belaster klimaet mest og ned med prisen på det, vi rent faktisk ikke behøver have dårlig samvittighed over at investere i – som eksempelvis kollektiv trafik, cykler, genbrugte byggematerialer og så videre. Nu er det heldigvis valgår, og selvom jeg personligt har mange områder, der optager mig, og som er vigtige for min egen lille livskvalitet, er det eneste, det giver mening at stemme på, miljøet. Ganske enkelt og glædelig påske

Danmark For abonnenter

Tjek din lokale skole: Sådan er vaccinationsdækningen

Danmark

Tillidskrisen er slut: 20 procent flere piger takkede ja til hpv-vaccine sidste år

Danmark

Sundhedsminister: Egoistisk at fravælge mæslingevaccine