Debat

Regeringen svigter vandløbene

Læserbrev: Regeringen har foreslået at 1000 km vandløb i Danmark fremover ikke skal have samme beskyttelse. Det står klart efter at regeringen har fremlagt en liste over, hvilke vandløb der står til at blive skrevet ud af vandmiljøplanerne.

Det har mødt meget kritik. Det kan vi godt forstå.

Regeringens kurs er bekymrende fordi vandløb kan være vigtige for at bevare et varieret dyre- og planteliv. Regeringens tilgang til spørgsmålet vækker med rette undren. Regeringen har nedsat en række vandråd, der er kommet med indstillinger til, hvilke vandløb der fortsat skal have beskyttelse. Det følger af regeringens udskældte landbrugspakke.

Denne øvelse, hvor vandråd nedsættes og kommer med deres vurdering, er bestemt fornuftig. Men den var tilsyneladende mere for syns skyld end fordi deres betragtninger betyder noget. I hvert fald må vi konstatere, at regeringen har foreslået 1000 km vandløb, der ikke fremover skal have samme beskyttelse, og at 70 procent af disse er vandløb, som vandrådene havde anbefalet af beskytte også fremover.

I Ringkøbing-Skjern Kommune var det et enigt vandråd, der efter at have gennemgået 200 kilometer vandløb indstillede, hvilke der fortsat burde have beskyttelse. I oplandet til Ringkøbing Fjord har Miljøstyrelsen i stor stil ignoreret vandrådenes indstilling. Indstillingerne fra Ringkøbing-Skjern Kommune er ifølge kommunens tal ikke fulgt i 82 procent af tilfældene.

I SF har vi derfor kaldt miljøministeren i samråd for at for at få opklaret, hvorfor regeringen ser stort på vandrådenes anbefalinger. Forløbet hidtil vidner ærlig talt om en regering, der ikke er meget for at lytte til andre end sig selv og som ikke bekymrer sig synderligt om at passe på vores fælles natur.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Ugens Prædiken: Maria er Mor, og vi elsker hende for det

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Der skal fuldt blus på nyt mekka for de unge

Hvis man skulle lave en top 10-liste over faste samtaleemner blandt områdets unge, er der ingen tvivl om, at et af emnerne ville være, at der er alt for langt mellem steder, hvor unge kan mødes, hygge sig, lytte til musik, gå i byen og så videre. I flere år har det været et omkvæd, at: "Vi har kun McDonalds at hænge ud på" og "Der sker ikke en skid her i området". Måske ikke helt i takt med sandheden, men de unge har måske alligevel noget at have snakken i. Derfor er det også en god og spændende idé, som folkene bag Ringkøbing Invest - Boy Boysen, Jan Jessen og Bjarke Hansen - har sendt i luften her i påskeferien. De tre herrer har købt Ringkøbings gamle posthus, og deres ultimative drøm er at finde nogen, der har mod på og lyst til at drive et diskotek i den historiske bygning. "Det, synes vi, at Ringkøbing mangler" lyder meldingen, og de har fuldstændig ret. Om det så bliver døbt Diskotek Posthuset, må tiden vise, men det er på alle måder vigtigere end navnet, at tanken om et diskotek i Ringkøbing ikke kommer til at samle støv i en eller anden skrivebordsskuffe. Samtidig er det vigtigt, at ideen ikke bliver skudt i sænk med påstande om, at et diskotek da ikke kan løbe rundt i Ringkøbing. Det kan godt være, at der gennem årene er lukket forskellige diskoteker og andre steder af samme type i byen, men lige nøjagtig når det gælder det gamle posthus er der god grund til at tænke større. Hvorfor er der så det? Jo, det handler om bygningens placering. For det første ligger den tæt på både rutebilstation og banegård, og det vil gøre det forholdsvis nemt for gæsterne at nå både frem og hjem. For det andet ligger et af kommunens spillesteder, Generator, rundt regnet 10-11 spytklatter fra posthuset. Og for det tredje bliver der med Ringkøbing Udviklingsforum i spidsen arbejdet på højtryk for at gøre DSB's gamle stationsbygning til et hus for - ja, netop for de unge. Med tre så tætliggende steder, der på hver sin måde appellerer til de unge, er det lige før, det er i orden at sige, at 1+1+1 bliver til 4. Hvis - eller rettere sagt: Når der kommer mere konkrete planer for både et diskotek og et ungdomshus omkring Nørredige i Ringkøbing, vil de forskellige aktører forhåbentlig sætte sig sammen og udarbejde en fælles plan for et tæt samarbejde på tværs. På den måde kan et fælles fodslag være med til at sparke gang i noget, som mange ikke en gang har forestillet sig kunne blive virkelighed. Det kan godt være, det lyder lidt overdrevet, men en gang imellem skal man også turde lyde lidt overdrevet. Her fra skal overdrevet lyde sådan har: Der skal fuldt blus på et nyt mekka for de unge.

Klumme

Svar på de helt store spørgsmål