Annonce
Ringkøbing

Regeringen har ingen kvaler, danskerne betaler: Minkavler revser regeringen på vejbanner

Bannerne er placeret klos op ad den trafikerede Herningvej, hvor bilisterne kan få et indblik i en minkavlers opfattelse af regeringens behandling af branchen. Foto: Cecilie Thusing Nielsen
En af områdets største minkavlere har opstillet en vogn og fyldt den med bannere, hvorpå han giver sin mening til kende om regeringens håndtering af mink-situationen. - Det her bliver åndssvagt dyrt for det danske samfund, siger han.
Annonce

Ringkøbing: Teksterne "Regeringen har ingen kvaler. Danskerne betaler" og "Jubi, ned med dem, Mor Mette" omkranser en grav, hvori skattekassen tømmes ned. Samtidig med, at en arm iklædt et armbind med den socialdemokratiske rose smider Grundloven ned i hullet i jorden. Ovenpå står en gravsten med påskriften "Minkavler død 2020".

Det hele er "for folkesundheden", viser bannerne, der pryder en landbrugsvogn ved Herningvej 111.

Bag bannerne står en af områdets største minkavlere Niels Christian Poulsen, der ejer den nu tidligere minkfarm på Herningvej. Eller det var faktisk hans søn, der valgte at sætte bannerne op.


Vi er noget frustrerede over vores situation. Vi aner ikke noget om, hvad vi får i kompensation for vores livsværk.

Niels Christian Poulsen, minkavler


- De er en del af den fortælling, vi er i gang med, om, at det her bliver åndssvagt dyrt for det danske samfund. Min søn og jeg havde regnet med, at vi skulle give fuld gas i 2021, og de bidrag skulle sælges i 2022, hvor vi skulle have solgt for i underkanten af 100 millioner kroner. Det er penge, der er væk, og som ikke kan bidrage til velfærdssamfundet. Jeg synes, det er umådeligt trist for det danske samfund, siger han.

Bannerne blev fremstillet til den seneste uges demonstration i Holstebro. Foto: Cecilie Thusing Nielsen

Bannerne blev fremstillet til en stor demonstration i Holstebro i sidste uge, hvor minkavlere fra store dele af Vestjylland på traktor demonstrerede mod nedslagtningen af minkbranchen.

Annonce

Frustrerende situation

Foruden bannerne er metalskiltet ved indkørslen, der forestiller en mink på spring, og de mange tomme minkhaller, eneste vidne om, at ejendommen indtil torsdag klokken 15, hvor den sidste mink røg i aflivningsvognen, husede 18.600 mink.

Selvom den sidste mink har forladt minkfarmen, er der stadig noget at kæmpe for.

- Vi er noget frustrerede over vores situation. Vi aner ikke noget om, hvad vi får i kompensation for vores livsværk. For det er jo vores livsværk og for mit vedkommende gennem 33 år, som vi nu vinker farvel til. Vi er dybt frustrerede over, at vi ikke kan få stillet et eller andet i udsigt, som er fair og ordentligt, siger Niels Christian Poulsen, der også er plaget af, hvorvidt det var den rette beslutning at slå hele sit livsværk i stykker:

- Jeg er stadigvæk i tvivl om, om det overhovedet er det rigtige, vi gør. Jeg synes stadigvæk, vi mangler noget betydelig evidens for, at det er det rigtige.

Bag vognen med bannerne står de tomme minkhaller, der indtil torsdag eftermiddag husede over 18.000 mink. Foto: Cecilie Thusing Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce