x
Annonce
forside

Regeringen dropper klimamål

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil skrotte målet om en udfasning af kul og naturgas. En udfasning er dyr for danske virksomheder, siger ministeren.

De energitunge virksomheders konkurrenceevne skal forbedres, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V). Derfor har regeringen besluttet at skrotte de danske delmål om udfasning af kul og naturgas, skriver Børsen.

Annonce

»Det kan ikke nytte noget, at vi fører så dyr en energipolitik i Danmark, at det koster på konkurrenceevne og udfordrer statskassen uforholdsmæssigt meget. Vi kommer ikke til at rede verdens klima i den årsag. Så det her handler om at gøre energipolitikken billigere,« siger Lars Christian Lilleholt til Børsen.

Den tidligere SR-regering havde en ambition om, at kul og naturgas skulle være udfaset i henholdsvis 2030 og 2035, men ministeren lægger nu op til, at der ikke skal være nogen slutdato for de to energiformer.

Nyheden om, at regeringen vil droppe den del af dansk klimapolitik vækker glæde i Dansk Industri (DI), fordi en total udfasning af naturgas vil gå ud over virksomheders konkurrenceevne.

Det samme gør Villum Christensen (LA), som er klima- og energiordfører for Liberal Alliance. Han siger til Børsen, at han aldrig har haft »den helt store fidus til at lægge sig fast på bestemte tal«.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce