Annonce
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion i Kattegat: Vestjyske marinehjemmeværnsfolk på vej hjem fra værft tog nødstedte på slæb

Fotograf Jaap Middelkamp tog dette billede fra agterenden af DUBHE, hvor man kan se den nødstedte motorbåd, efter at den er kommet på slæb. Som man kan se, var der en del bølgegang. Foto Jaap Middelkamp. Marinehjemmeværnet.
Marinehjemmeværnet fra Hvide Sande/Ringkøbing var lørdag aften langt ude i Kattegat for at hente to mænd i en motorbåd, der havde drevet rundt i mange timer på grund af motorstop.
Annonce

HVIDE SANDE/RINGKØBING: Det var to meget lettede lystsejlere, der lørdag aften blev taget på slæb af MHV 806 DUBHE fra marinehjemmeværnet i Hvide Sande/Ringkøbing efter i timevis at være drevet omkring i Kattegat med motorstop.

Men hvad i al verden lavede de seks vestjyske marinehjemmeværnsfolk med fartøjsfører Mogens Grimstrup i spidsen så langt fra de hjemlige farvande?

Jo, Hjemmeværnsflotille 126 har haft kutteren på værft i Faaborg, og lørdag skulle skibet hentes hjem med en begrænset besætning om bord, fortæller Nina Falck fra Hjemmeværnet.

Vestjyder afgik fra Middelfart på Fyn med en planlagt rute hjemad op langs den jyske østkyst og gennem Limfjorden til Vestkysten. Turen blev dog afbrudt klokken 16.540, da DUBHE var gået i havn i Hals ved Limfjordens munding. Besætningen hørte på Lyngby Radio, at to lystsejlere havde fået motorstop ud for Bønderup ved Djursland, og siden var drevet mod nordøst i Kattegat. Nu lå de cirka 18 sømil - cirka 32 kilometer - ud for Hals.

Efter aftale med Søværnets redningscentral tog DUBHE ud på redningsopgaven klokken 17.00, og med lidt assistance fra én af Søværnets redningshelikoptere blev de drivende lystsejlere fundet.

Trods den begrænsede besætning og det temmeligt hårde vejr tog vestjyderne motorbåden på slæb, og klokken 22.30 nåede begge både i god behold til Hals.

Undervejs fik marinehjemmeværnsfolkene også firet en sort plasticpose med kaffe og et par håndmadder over til de to i motorbåden, skriver hjemmeværnet på hjv.dk. Da havde de to mænd siddet i båden siden klokken 11.00, så de var ved at være sultne.

Ifølge hjv.dk konstaterede fartøjsfører Mogens Grimstrup efterfølgende, at det nok var meget godt, at DUBHE fik hentet de to.

"Ellers var de vel endt på Læssø".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce