Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Som skudt ud af en kanon

For præcis en uge siden kom jeg ud i haven med en hastighed som skudt ud af en kanon. Det er aldrig sket før, men jeg tilskriver det ”kahytkuller”, som er et af de begreber, som covid-19 har bragt med sig.

Under første corona-bølge for snart et år siden var der nemlig den formildende omstændighed, at man kunne opholde sig udendørs. Og det kunne man lige pludselig i seneste weekend.

Da sneen, som jeg i den grad har nydt, ikke mindst fordi den ikke skulle fjernes fra bilen, men kun fortovet, og det har man teenagere til, smeltede, åbenbarede der sig et helt blomstertæppe af vintergækker og erantis.

Jeg har i en del år kun haft én eneste vintergæk i min have, men i år var der flere af de små, ranke damer i deres hvide kjoler, der stod og nikkede til de svulmende, gule erantis.


Jeg har i en del år kun haft én eneste vintergæk i min have, men i år var der flere af de små, ranke damer i deres hvide kjoler, der stod og nikkede til de svulmende, gule erantis.


Men der var meget mere frodighed, som jeg havde glemt alt om.

På hushjørnet står en høj, hvid krukke, hvor jeg for knap et år siden plantede 15 løg med lyserøde hyacinter. Dem havde jeg fået på et gartneri i udkanten af byen, som uddelte alle deres løgplanter gratis, hvis man dukkede op med et frisk eksemplar af dagbladet i forruden.

Årsagen var, at de var brændt inde med alle løgplanterne på grund af covid-19. Blandt andet var eksporten til Tyskland stoppet.

For at skjule den kedelige, bare jord i vintertiden placerede jeg et fuglebad oven på krukken og anrettede med en lyngplante og nogle pyntegræskar. Lige så godt det havde set ud hele vintersæsonen, lige så sølle så det ud nu efter et lag sne. Og så lå fuglebadet hele skævt, hvilket skyldtes, at hyacinterne var godt på vej.

Så på den måde kunne jeg sidde på bænken foran huset med en kop kaffe i solskinnet og nyde haven uden at skulle investere i nogen former for planter.

Det er i den grad med til at få nedbragt kahytkulleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce