Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Nyt genbrug

Nyt genbrug. Det lyder som et oxymoron, som er et ord eller en kort vending sammensat af to begreber, der tilsyneladende modsiger hinanden.

Det bedste eksempel er ordet dumsmart, som dronning Margrethe anvendte i sin nytårstale i 1984, hvor hun skosede os danskere for at komme med vores ”danske humor” og dumsmarte bemærkninger.

Tilbage til nyt genbrug.

Annonce

For et stykke tid siden blev jeg kontaktet af Christine Hansson, der sammen med sin mand, Andreas Petersen, står bag det nystartede firma Relife Studio. De bor i Juelsminde, men deres historie er så god, at den skal I ikke snydes for her på Fyn. Og jeg er så glad for, at de tog kontakt og gjorde opmærksom på Relife Studio.

Parret fremstiller lamper af det bølgepap, der er tilovers i det firma, hvor han er ansat. Som Christine Hansson beskrev det i sin mail: ”Printvirksomheden genererer dagligt en mængde bølgepapaffald, som indtil for nylig er blevet smidt ud. Derfra opstod idéen, om dette ikke kunne anvendes til et bedre formål end ”termisk genanvendelse” (læs: afbrænding). Vi får materialet samlet på paller, og når en palle er fyldt, får vi den af sted til vores lille produktion få hundrede meter derfra. Alt, hvad Relife Studio er opstartet med, er elementer, som er genanvendt, intet er nyt - det er en del af vores dna.”

Sådanne firmaer kunne jeg godt tænke mig at sætte mere fokus på her i magasinet, hvor vi holder af gode historier, når det gælder arkitektur, design og kunsthåndværk. Så jeg håber, at jeg hører fra dig, hvis du har sådan et firma eller kender nogen, der er en omtale værd.


Parret fremstiller lamper af det bølgepap, der er tilovers i det firma, hvor han er ansat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce