Danmark

Redaktøren i den røde stol: Vikaren fra himlen

Vores rockanmelder her på avisen, Simon Staun, skrev forleden, at han havde været med til tre fødsler; sine to pigers og Claus Hemplers seneste album ”En kuffert fuld af sten”.

I denne uge kunne han og resten af nationen så overvære endnu en fødsel; nemlig da Isabella Arendt kom til verden som stjernepolitiker med en tilsyneladende medfødt evne til at brænde igennem på tv. Den 26-årige kristendemokrat er allerede blevet kaldt ”vikaren fra himlen”. Og vikar blev hun, da Kristendemokraternes spidskandidat, Stig Grenov, måtte melde forfald til partilederrunden på TV2 efter valgudskrivelsen. Med få timers varsel sprang hun til som erstatning for sin formand og satte en ny standard for, hvor synlig en kristendemokrat kan være.

Efter bedriften sagde politisk kommentator Hans Engell i Berlingske Tidende:

”Hun klarede det godt! Kristendemokraterne kan være tilfredse med hendes indsats, og de vil ikke være dårligt tjent med hende som repræsentant i de kommende runder”.

Hans Engell savnede med andre ord ikke Stig Grenov. Det gjorde Jarl Cordua fra Radio24Syv heller ikke:

"Jeg synes, hun gør det bedre end Stig Grenov. Det hjælper måske at finde en yngre kvinde, der ser lidt nydelig ud i stedet for en midaldrende mand på vej mod de 60 år. Det er vel et forsøg på at give dem et mere ungt og friskt look. Et kvindeligt look", sagde han.

Det var også, som om Kristendemokraternes politik havde fået et blidere skær i hænderne på Isabella Arendt, da hun senere på ugen dukkede op i TV2-programmet Lippert. Hvis man husker Kristendemokraternes politik som noget med protest mod fri abort og pornografi og et noget vredladent syn på homoseksuelle, ja så var det ikke det, der kom ud af munden på Isabella Arendt.

Isabella er ikke imod fri abort, men hun vil gerne have aborttallet ned og mener, at der er behov for en rådgivende samtale inden indgrebet. Hun har heller intet imod homoseksuelle og mener, at to mænd kan være et lige så godt forældrepar som en kvinde og en mand. Hun mener bare ikke, at det er en menneskeret at få børn, og derfor skal staten ikke hjælpe homoseksuelle og enlige med den sag. Til gengæld mener hun, at det er en menneskeret, at et barn har mulighed for at kende sit ophav - altså både sin mor og far.

Og da hun i partilederrunden på TV2 oven i købet sagde, at det haster med at gøre noget for klimaet, så kunne Alternativets Uffe Elbæk ikke lade være med at udbryde: "Jeg håber virkelig, at Kristendemokraterne bliver valgt ind, for det er simpelthen så fornuftigt, det du har sagt".

Sidste gang, Kristendemokraterne var i Folketinget var i 2001. Men dengang var "vikaren fra himlen" selvfølgelig også kun otte år gammel.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce