Annonce
Hvide Sande

Recepten er klar: Hvide Sande skal have et nyt lægehus

Sådan ser skitsen til et nyt lægehus på Nørregade 64 i Hvide Sande ud. Den midterste bygning er en allerede eksisterende, mens de to fløje på hver side er nybyggeri. Illustration: Tina Switzer Indretning

Flemming Gade, der driver lægepraksis tæt på havnen i Hvide Sande, ønsker at skabe et nyt lægehus i den nordlige ende af byen. Medlemmerne af kommunens teknik- og miljøudvalg bakker op om idéen.

Annonce

Hvide Sande: Står det til speciallæge i almen medicin, Flemming Gade, bliver Hvide Sande et nyt lægehus rigere.

Han har således præsenteret kommunen for et projekt, der gerne skal bane vej for et nyt domicil for hans praksis, der i dag har til huse på Toldbodgade.

Flemming Gade har rettet blikket mod en placering på adressen Nørregade 64, hvor en nuværende bygning oprindeligt er opført til detailhandel. Det er tanken, at der skal bygges til, så der bliver to nybyggede fløje på hver side af hovedbygningen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til projektet fra Flemming Gade, men i sin ansøgning til kommunen skriver lægen blandt andet:

- Placeringen er så optimal som muligt i Hvide Sande. Der er mulighed for at skabe nye, lyse lokaler, der vender mod fjorden og ikke mod en baggård.

Flemming Gade finder det også vigtigt, at det er muligt at indrette en lejlighed på førstesalen i den eksisterende bygning på Nørregade 64. Det kan være et godt trumfkort at have i baghånden, når der skal trækkes fagpersonale til havnebyen:

- Der findes ingen speciallæger, der er interesserede i at komme til Hvide Sande for at tilbringe fritiden i en kælderlejlighed eller i et værelse på sømandshjemmet, lyder det fra Flemming Gade.

Der findes ingen speciallæger, der er interesserede i at komme til Hvide Sande for at tilbringe fritiden i en kælderlejlighed eller i et værelse på sømandshjemmet

Flemming Gade, praktiserende læge, Hvide Sande
Annonce

Tæt på patienterne

Medlemmerne af kommunens teknik- og udvalg vurderede på et møde tirsdag eftermiddag Flemming Gades projekt, og politikerne har ingen indvendinger:

- Vi vælger at følge indstillingen fra administrationen, så nu kan han arbejde videre med sit projekt, siger udvalgets formand, John G. Christensen (A).

Forud for mødet tirsdag havde kommunens administration set på alternative placeringer, men Flemming Gade fastholder sit ønske om at etablere sin klinik på Nørregade 64. I hans optik vægter det højt, at lægehuset - på grund af de trafikale forhold i Hvide Sande i højsæsonen - bør ligge i den nordlige ende af byen. Her vil et fremtidigt lægehus også ligge forholdsvis tæt på Falck-stationen, plejehjem, ældreboliger og apoteksudsalget på Parallelvej.

Ligeledes peger Flemming Gade på, at eventuelle udrykningskøretøjer ikke skal gennem byens ofte tætte trafik på deres vej mod sygehuse i typisk Holstebro eller Herning.

Annonce

Bag nedrullede gardiner

Flemming Gade har tidligere været fremme med ønsker om at få en ny arbejdsadresse, da han og personalet i den nuværende klinik på Toldbodgade lider under at være nabo til restauranten Kommandobroen by Grantland. Derfra er det muligt at kigge direkte ind i lægekonsultationen, hvor der derfor bliver arbejdet for nedrullede gardiner dagen lang. Ifølge Flemming Gade er det ikke sundt for arbejdsklimaet.

I sin ansøgning til kommunen understreger han også, at det nuværende domicil på Toldbodgade ikke matcher en lægepraksis anno 2018, hvor nye arbejdsgange og opgaver stiller større krav til eksempelvis indretning af lokaler.

Flemming Gade pointerer endvidere, at "de nuværende vej- og tilkørselsforhold er mildest talt elendige."

Ifølge lægen opstår der dagligt farlige trafiksituationer på havneområdet, hvor der traditionelt er mange turister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce