Annonce
Ringkøbing Håndbold

Rebecca Sønderskov: - Alle har det svært mod Ringkøbing Håndbolds forsvar

Rebecca Sønderskov er glad for Ringkøbing Håndbolds startprogram, for det har givet plads til at fjerne begynderfejlene, inden de svære modstandere kommer. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Inden sæsonen satte Ringkøbing Håndbold et delmål om at hente 10 point i de første fem kampe i 1. division. Nu kan holdet indfri målet ved på hjemmebane at besejre Sæby søndag eftermiddag. Følg kampen live her fra klokken 16.30.

Ringkøbing: Et af Ringkøbing Håndbolds delmål var at stå med 10 point efter de fem første kampe. Det mål kan holdet indfri, hvis de søndag eftermiddag besejrer Sæby.

- Ja vi har fået en god start. Helt sikkert. Nu skal vi bare holde fast, siger playmaker Rebecca Sønderskov.

Hun har en god forklaring på Ringkøbings flotte sæsonstart.

- Vi har et vildt godt forsvar. Alle hold har det svært mod det forsvar. Og når vi løber - både i kontrafasen og i det etablerede angrebsspil - så er der ingen, der kan følge med os. Det har vi set i flere perioder af kampene, fortæller Rebecca Sønderskov.

Med sine 1,60 meter er hun ikke selv en del af forsvaret.

- I hvert fald ikke når vi dækker fladt, som vi gør det meste af tiden. Det kunne bedre gå, hvis vi skulle dække meget offensivt, fortæller Rebecca Sønderskov, der kom til Ringkøbing Håndbold fra Aalborg, efter hun tidligere har spillet i Herning og i TTH Holstebro.

Hun har sin styrke i højt tempo og et godt fintespil.

- Jeg glæder mig til at blive bragt mere i spil, så jeg kan vise mine kvaliteter frem. Jeg synes, jeg kan mere, end jeg har vist til nu. Vi har mødt hold, vi skal slå. Det har betydet, at vi har løbet meget kontra, og så er jeg ikke nået at komme på banen, inden vi har scoret. Men efter kampen mod Sæby får vi en periode, hvor vi skal møde nogle af de hold, vi regner med, bliver konkurrenter i toppen. Så kan det være, der bliver mere brug for mit fintespil og mit overblik. Alt i alt er kampprogrammet ideelt for os. Vi har haft nogle forholdsvis lette kampe, hvor vi har haft plads til at lave begynderfejl, som et nyt hold altid laver. Nu kommer de sværere kampe snart, og dem er vi godt rustet til nu, fortæller Rebecca Sønderskov, der er noteret for fire scoringer i de første fire runder.

Kampen mod Sæby er Ringkøbings kun anden hjemmekamp i sæsonen efter sejren hjemme over Rødovre midt i september.

- Så vi glæder os vildt meget til at spille på hjemmebane igen. Det er lidt mærkeligt ikke at have spillet flere hjemmekampe så langt hen i oktober, siger cheftræner Jesper Holmris.

Han ved godt, Sæby er et hold, Ringkøbing skal slå hjemme i Green Sports Arena.

- Men helt så enkelt er det ikke. Sæby har slået Hadsten, og de har slået Stjernen på udebane. Sæby tabte også kun med tre mål hjemme mod SønderjyskE. Det bliver ikke nogen walkover, siger Jesper Holmris.

Han peger på, at det bliver første gang i sæsonen, Ringkøbing møder et hold med flere gode skytter.

- De spiller ikke specielt hurtigt, så det passer godt til os. Men de spiller med meget få fejl, og de har en god fysik. Heldigvis dækker vi selv op på højt niveau i langt det meste af tiden, så jeg tror nu nok, vi skal kunne holde Sæby. I angrebet har vi haft lidt for mange udfald. Det skal vi have ændret på. Jeg håber, den her kamp kan blive en god afpudsning af tingene, inden vi står foran de næste svære kampe, siger Jesper Holmris.

Hvis du ikke har mulighed for at være i Green Sports Arena søndag eftermiddag, kan du følge Ringkøbing mod Sæby live her på Dagbladets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce