Sport

Real-keeper kikser fælt i belgisk EM-sejr over Rusland

François Lenoir/Reuters
Målmand Thibaut Courtois forærede et mål væk, men Belgien kom tilbage og slog Rusland i EM-kvalifikationen.

Målmand Thibaut Courtois blev flået ud af startopstillingen mod Celta Vigo, da Zinedine Zidane i weekenden vendte tilbage som Real Madrid-træner.

Om det var mangel på selvtillid, der prægede den tidligere Chelsea-målmand skal være usagt, men Thibaut Courtois fumlede rundt torsdag og var skyld i en russisk scoring, da Belgien i EM-kvalifikationen slog Rusland 3-1.

Et minut efter, at Youri Tielemans havde bragt Belgien foran 1-0, gik klappen ned for Courtois, da han driblede rundt i eget felt.

En russisk spiller fik presset Courtois så meget, at den belgiske keeper sendte bolden for fødderne af Denis Cheryshev, der trak forbi og scorede i et tomt mål.

Dermed var der udlignet til 1-1, efter at Tielemans med en flad afslutning fra kanten af feltet efter et kvarter havde bragt belgierne foran.

Chelsea-profilen Eden Hazard sørgede dog for belgisk 2-1-føring, da han i første halvlegs sidste minut scorede på et straffespark, der var begået mod ham selv.

Hazard sikrede også endeligt de tre belgiske point og den gode start på EM-kvalifikationen, da han fra tæt hold sparkede Belgien på 3-1 kort før tid.

Dermed har Belgien ligesom Kasakhstan og Cypern tre point efter første kamp i gruppe I.

Det samme har Holland i gruppe C, efter at Holland hjemme slog Hviderusland 4-0.

Her var Hollands Memphis Depay den store oplevelse med to scoringer og to oplæg til mål.

Det var da også to tilfælde af inspiration, der var forskellen på de to hold i første halvleg, der også i Rotterdam bød på en stor brøler.

Hvideruslands Igor Shitov fik en frygtelig start på opgøret, da hans sløseri var skyld i hollandsk føring i kampens første minut.

Shitov ville lægge bolden tilbage til sin målmand, men bolden fik ikke fart nok, og Memphis Depay kom imellem og fik passeret Hvideruslands målmand og bragt Holland foran 1-0.

Føringen blev udbygget efter lidt over 20 minutter, da Depay fikst spillede Georginio Wijnaldum fri i feltet, og Liverpool-spilleren hamrede Holland på 2-0.

Ti minutter efter pausen blev Wijnaldum så fældet i feltet, og Depay omsatte det efterfølgende straffespark til 3-0.

Fire minutter før tid sendte Depay så bolden i hovedet på Liverpools Virgil van Dijk, der nærmest ikke kunne undgå at øge til slutresultatet 4-0.

/ritzau/

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce