Annonce
Debat

Raunonia og de demokratiske principper: Der er meget, der ser dumt ud

Læserbrev: Før byrådet har taget stilling til Raunonia-projektet og før et lokalplanforslag med høring er behandlet og vedtaget, har Ringkøbing-Skjern Kommune søgt Ankestyrelsen om tilladelse til uden offentligt udbud at måtte sælge fire grunde i Ringkøbing til Raunonia-projektet, skriver Dagbladet d. 13. januar. Det handler om de to strandenge foran rådhuset og den store parkeringsplads ved Toften.

I koordinationsgruppen ”Raunonia Nej Tak – Naturens Rige Ja Tak” synes vi, det er en fejltagelse af de helt store, at byrådet vil sælge de fire grunde til private projektudviklere eller lade dem disponere over grundene (som borgmesteren nævner som en mulighed). Alle fire grunde er kommunal ejendom og dermed ”fælles goder” for borgerne i Ringkøbing. De to grønne områder foran rådhuset er nogle af mest populære, bynære, rekreative områder. Vi synes, det er en rigtig dårlig idé, at kommunen bag lukkede døre beslutter at sælge eller overdrage disse ”fælles goder” til private projektudviklere. Er det, hvad borgmesteren kalder åbenhed?

I Dagbladet erkender Søren Elbæk, at han ikke talte sandt, da han oplyste, at ”der ikke er sket nogen politisk behandling af sagen.” Der er nemlig sket en politisk behandling, på lukkede møder, både i byrådet i 2020 og i økonomiudvalget i 2021. Søren Elbæk fortæller, at ”Det ser dumt ud”, at han sagde, der ikke var sket politisk behandling. Det tør siges. Vi må konstatere, at vi ikke forstår begrebet ”åbenhed” på samme måde som kommunens ledelse. Det er meget svært at tro på, hvad borgmesteren og viceborgmesteren fortæller offentligheden om Raunonia, og man får let betænkeligheder omkring alt det, de IKKE fortæller.

Annonce

Når vi i koordinationsgruppen læser det aktindsigt-materiale om Raunonia, som Jonna Odgaard har fået fra kommunen, må vi også konstatere, at vi forstår begrebet ”skitse” anderledes end borgmesteren. Aktindsigten omfatter 2.200 sider. Af dem fremgår tydeligt, at parterne ikke opererer med muligheden for, at en høring af lokalplanforslaget for projektet kunne resultere i, at projektet skulle tages af bordet. Det lille, men særdeles vigtige ”hvis”, er ikke at finde nogen steder i korrespondancen mellem kommunen og projektfolkene. Det bekræfter kun vores mistanke om, at høringen af lokalplanforslaget betragtes som en skueproces, og at offentlig diskussion om projektet helst ses undgået.

Åbenhed? Skitse? Salg af rekreative naturområder i nærhed af bymidten uden udbud? Usandheder om politisk behandling? Der er meget, der ser ”dumt ud”. I hvert fald hvis man tror på de mest elementære, demokratiske principper!

Vi må konstatere, at vi ikke forstår begrebet ”åbenhed” på samme måde som kommunens ledelse.

Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Debat For abonnenter

Krigsfaren er overhængende. Netop derfor bør Jeppe Kofod tage en tur til Berlin

Hvide Sande

Arbejdsulykke på skole: Sløjdlærer mistede det yderste af nogle fingre under arbejde med bordrundsav

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Skjern

Ny DR-podcast går bag om den uhyggelige blodtapper-sag i Skjern: 'Syv sprøjter med blod'

Annonce