Annonce
Ringkøbing

Raunonia er blevet ufrivillig gidsel i turismedebatten

Her er arkitektens bud på, hvordan feriebyen kunne se ud. Illustration: Arkitektfirmaet Bo Christensen
- Vi vil byen det bedste, siger formand for Erhvervsvækst Ringkøbing, der er ærgerlig over, at kritikere tillægger idéfolkene gustne motiver.

Ringkøbing: Det er naturligt, at et projekt som feriebyen Raunonia på fjorden møder modstand.

Det mener formand for erhvervssammenslutningen Erhvervsvækst Ringkøbing, Jacob Muldkjær Rasmussen, der er talsmand for feriebyprojektet.

Han er langt fra overrasket over, at en gruppe borgere netop har stiftet en protestgruppe, som vil have stoppet projektet.

Annonce

- Der bliver ikke bygget noget uden modstand her i verden. Det er helt i orden at have forskellige synspunkter. Erhvervsvækst Ringkøbing har påtaget sig opgaven at undersøge, om det kan lade sig gøre at etablere en ferieby på fjorden og skabe et rekreativt miljø til gavn for borgerne og byen, siger han og fortsætter:

- Det gør vi, fordi vi tror på, at det vil gavne byen, handelslivet og dermed også borgerne. Vi vil byen det bedste. Derfor kan det ærgre, at vi bliver tillagt gustne motiver, og at projektet er meget længere, end det faktisk er, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Raunonia er blevet ufrivilligt gidsel i turismedebatten. Tingene bliver blandet sammen. Når der mangler parkeringspladser i Ringkøbing i højsæsonen, så er det et særskilt problem, som skal løses - ikke et tegn på, at byen har alt for mange turister.

Jacob Muldkjær Rasmussen, formand for Erhvervsvækst Ringkøbing

En syndebuk

Erhvervsvækst Ringkøbings koordinator, erhvervsmand Finn Juhl, arbejder i øjeblikket på at finde investorer. Samtidig undersøger man, om det lovgivningsmæssigt kan lade sig gøre at bygge feriebyen på vandet. Den sidste del er en lang proces, som involverer Kystdirektoratet.

Der er kun ét sted at placere Raunonia - det er på fjorden ud for Rådhuset, mener Erhvervsvækst Ringkøbing. Foto: Søren Palmelund

Jacob Muldkjær Rasmussen mener, at feriebyen er endt som en slags syndebuk.

- Raunonia er blevet ufrivilligt gidsel i turismedebatten. Tingene bliver blandet sammen. Når der mangler parkeringspladser i Ringkøbing i højsæsonen, så er det et særskilt problem, som skal løses - ikke et tegn på, at byen har alt for mange turister, mener han.

- Og så er der mange følelser. Jeg ville ønske, man også forholdt sig til det faktuelle. Vi har brug for turistomsætningen i vores butikker, og behovet bliver kun større, når mere og mere handel foregår på nettet, siger han.

Annonce

Kun én placering

Formanden for Erhvervsvækst Ringkøbing, der også er købstadschef i byen, understreger, at feriebyen vil være afgørende for, at der også fremover er mange butikker i Ringkøbing. Og så ville han ønske, at kritikerne ville anerkende, at turismen ikke bare er med til at sikre masser af lokale job, men dermed også den velfærd, som sørger for gode skoler, ældrepleje og så videre.

Annonce

Kunne Raunonia ligge et andet sted end på fjorden ud for Rådhuset?

- Nej. Det projekt, vi arbejder med, kan kun ligge dér. Der er givet en dispensation, som kun gælder i havneområdet. Samtidig mener vi ikke, at det ødelægger noget. Havnemiljøet og indianerlandsbyen bliver der ikke rørt ved og heller ikke den gamle bydel. Raunonia vil tilføre området noget nyt. Måske et havnebad, flere lystbåde eller andet til gavn for hele byen, fastslår Jacob Muldkjær Rasmussen.


Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce