Annonce
Debat

Raunonia - en mulighed? Møder med projektmagere er en del af det politiske arbejde

Der er afholdt møder med projektmagerne forud for førnævnte politiske møder. Det synes jeg er helt naturligt, skriver viceborgmester Søren Elbæk. Foto: Mikkel jezequel

Læserbrev: I Dagbladet 13. januar kan læseren blive efterladt med et indtryk af, at politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune har mistet overblikket over egen politisk sagsbehandling for så vidt angår sagen om Raunonia i Ringkøbing.

Jeg har hele tiden sagt og fastholdt, at byrådet aldrig har behandlet en konkret sag om etablering af Raunonia i Ringkøbing Fjord vest for rådhuset. Det er korrekt. Byrådet behandlede sagen i november 2020 og her besluttede et helt enigt byråd, at arbejde videre med projektet i forhold til de planlægningsmæssige udfordringer. Sagen var på lukket dagsorden - og jeg kan - af gode grunde - ikke referere til en politisk sagsbehandling på et lukket møde.

Det fremgår nu af Dagbladets artikel, at Niels Rasmussen stemte for projektet, fordi han ikke troede, det nogen sinde blev til noget. Det er da en bemærkelsesværdig argumentation. Spændende om Niels Rasmussen vil praktisere denne demokratiske fremgangsmåde i andre politiske sager.

Annonce

Senere behandler Økonomiudvalget en sag om de infrastrukturelle udfordringer i forbindelse med en eventuelt etablering af Raunonia. I den forbindelse beslutter Økonomiudvalget at rette en henvendelse til Ankestyrelsen for at sikre sig, at alle love og regler er overholdt. Det synes jeg næppe, man kan bebrejde politikerne.

Der findes ikke et konkret Raunonia-projekt, som har været til politisk behandling. Artiklen efterlader et indtryk af at borgmester og jeg har afholdt hemmelige kældermøder med projektmagerne. Der er afholdt møder med projektmagerne forud for førnævnte politiske møder. Det synes jeg er helt naturligt.

Kommunens politikere skal da være lydhøre overfor alle projekter, der måtte opstå blandt kommunens borgere. Personligt har jeg afholdt mange møder med projektmagere, der præsenterer projekter i alle mulige afskygninger. Hvis ikke jeg gjorde det, synes jeg faktisk ikke jeg passer mit politiske arbejde.

Ringkøbing er en spændende handelsby. Spørgsmålet er om det er muligt at fastholde den position om 10-15 år, hvis vi sidder på hænderne. Alle der har indsigt i detailhandel forudser, at handelsbyer af Ringkøbings størrelse bliver alvorlig udfordret i de kommende år.

Det er blevet udlagt som om Raunonia alene skal tilgodese detailhandlen. Det mener jeg ikke. For mig er det helt afgørende, at Raunonia også skaber værdi for borgerne i Ringkøbing og kommunens borgere iøvrigt. For mig er det et forsøg på at udvikle Ringkøbing. Jeg synes det er helt naturligt at diskutere placeringen, men jeg forstår da godt, at en placering omkring havnemiljøet er den mest attraktive - men også den mest kontroversielle.

Udover at projektet skal skabe værdi for hele byen er det også helt afgørende for mig, at de trafikale infrastrukturelle udfordringer løses effektivt. Derfor er parkeringsarealet ved Toften en naturlig del af projektet. Vi kan jo ikke etablere Raunonia nogen steder uden at vi har taget stilling til de trafikale udfordringer.

Jeg glæder mig over, at byen nu tager initiativ til en debat om Raunonia. Jeg synes projektet er en mulighed for byen. Og jeg tror vi skal gribe muligheder.

Der er afholdt møder med projektmagerne forud for førnævnte politiske møder. Det synes jeg er helt naturligt.

Annonce
Skjern For abonnenter

Ferrodan slukker for ovnene i produktionen når kilowatttime-prisen er højest: Fire en halv krone i ren strømpris er barskt

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Lars Møller Madsens karriere var nærmest stoppet, inden den var kommet i gang - lige indtil en træningskamp MOD Skjern

Tarm For abonnenter

Kristendemokrat i overraskende kandidatstop: - I lang tid har jeg følt en forpligtelse til at genopstille

Ringkøbing-Skjern

Kommunen lokker med det gode liv i Naturens Rige: Tyskere skal flytte hertil og tage job inden for sundhed og omsorg

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Tarm For abonnenter

Far og søn sælger sten og grill til haven over nettet: Omsætningen røg i vejret under corona

Debat For abonnenter

Krigsfaren er overhængende. Netop derfor bør Jeppe Kofod tage en tur til Berlin

Hvide Sande

Arbejdsulykke på skole: Sløjdlærer mistede det yderste af nogle fingre under arbejde med bordrundsav

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Ringkøbing-Skjern

Nyt koncept skal sikre kvalificerede medarbejdere på vestjyske arbejdspladser: Jacob er første mand i projektet

Hvide Sande For abonnenter

Selskabsmeddelelse fik Søndervig-købmandmærkerne: Vil sælge Parken og to Lalandia-feriecentre, men hvad med Søndervig?

Skjern

Ny DR-podcast går bag om den uhyggelige blodtapper-sag i Skjern: 'Syv sprøjter med blod'

Annonce